Volledig scherm
Lindsey Meadows maakte tegen DSS haar rentree voor Tex Town Tigers. © Reinier van Willigen

Twee keer minimaal verlies softbalsters TTT

HAARLEM - De softbalsters van Tex Town Tigers hebben de kans laten liggen aansluiting te krijgen met de subtop van de Golden League. De dubbele confrontatie met DSS, leverde twee keer een minimale nederlaag op: 2-1 en 7-6.

DSS en TTT stonden voorafgaand gelijk in punten op de ranglijst. TTT had alleen vier wedstrijden meer gespeeld. Met werpster Lindsey Meadows terug in de selectie probeert TTT in de tweede helft van de competitie nog een plekje bij de eerste vier te machtigen. Dat betekent play-offs aan het einde van het seizoen.

Homerun
Meadows moest in de eerste wedstrijd al snel aan de bak. De startende werpster Cheyenne Scheffer kreeg al in de eerste slagbeurt twee punten tegen. Daaronder een homerun van Areke Spel. Meadows hield vervolgens de verdediging in tact. TTT had het echter aanvallend moeilijk tegen Dagmar Bloeming, misschien wel de beste werpster van de Golden League. TTT kreeg slechts één loopster over de thuisplaat en verloor het duel met 2-1.

Tweede wedstrijd
De tweede wedstrijd leek al snel beslist met een 6-0 voorsprong voor DSS na twee slagbeurten. TTT toonde echter veerkracht. Voor aanvang van de laatste slagbeurt stonden beide teams weer op gelijke hoogte: 6-6. Waar TTT in de laatste inning loopsters op de honken achterliet sloeg DSS wel toe en trok daarmee aan het langste eind.