Volledig scherm
WVC Volley neemt het in de achtste finale van het bekertoernooi op tegen eredivisionist Eurosped. © Orangepictures

Twents onderonsje in achtste finale bekertoernooi

volleybalENSCHEDE – ‘Thuis tegen Eurosped, dat zou fantastisch zijn’, sprak Weghorst Makelaardij WVC Volley-trainer Frank van den Noort afgelopen weekend, nadat zijn ploeg zich geplaatst had voor de achtste finale van het nationale bekertoernooi. De oefenmeester werd op zijn wenken bediend. Tijdens de loting vrijdagmorgen werd zijn ploeg aan Eurosped gekoppeld.

Eurosped is op voorhand de favoriet. Het team van trainer Jan Berendsen is momenteel gedeeld koploper in de eredivisie. WVC Volley speelt twee niveaus lager. De Wierdenaren zijn een subtopper in de eerste divisie. Saillant detail: bij WVC Volley speelt Lieke Scharbaai. Zij is de vrouw van Jeffrey Scharbaai, de tweede trainer van Eurosped. De exacte datum en tijd van het Twentse onderonsje staan nog niet vast.

Set-Up'65 en Apollo 8

WVC Volley overleefde al twee rondes om de achtste finale te bereiken. Eurosped stroomt als eredivisionist nu pas in. Ook Springendal Set-Up’65 en Apollo 8, vorig jaar nog verliezend finalist, stromen in de achtste finale in. Zij zijn gekoppeld aan respectievelijk Regio Zwolle Volleybal en Alterno.