Volledig scherm
Raymond Letteboer gaat naar het WK tweespan volgende maand in Duitsland. © Reinier van Willigen

Twentse menners naar WK tweespan

Antonie ter Harmsel uit Rijssen en Raymond Letteboer (Oud Ootmarsum) zijn geselecteerd voor het WK tweespannen in het Duitse Drebkau. In totaal doen vijf Nederlandse deelnemers mee aan de mondiale titelstrijd.

Het WK tweespannen wordt gehoudeen van 11 tot en met 15 september. Bondscoach Ad Aarts heeft de top vier van het NK in Hulsberg geselecteerd. Behalve de nieuwe kampioen Stan van Eijk (Schinveld) zijn dat ook Ter Harmsel, Letteboer en Geert Dijkhof (Klarenbeek). De vijfde man is Theo Timmerman uit Laag Soeren.

Na 26 augustus beslist de organisatie of er een zesde rijder per land mag starten. Als dit het geval is, reist Carlo Vermeulen (Griendtsveen) naar Drebkau.

Tijdens het laatste WK tweespannen in Lipica 2017 behaalden de TeamNL-menners de tiende plaats in het landenklassement. Stan van Eijk was beste Nederlander op de achtste plaats in het individuele klassement.

Naar verwachting komen er in Drebkau ruim 80 tweespannen aan de start. Dit WK wordt georganiseerd door vader en zoon Torsten en Sandro Koalick, die beiden op hoog niveau actief zijn in de internationale mensport. Zij organiseren al jaren met succes een internationale menwedstrijd op hun terreinen.