Jeffrey Scharbaai gaat aan de slag bij tweevoudig landskampioen VC Sneek.
Volledig scherm
Jeffrey Scharbaai gaat aan de slag bij tweevoudig landskampioen VC Sneek. © Frans Nikkels

Twentse volleybaltrainer Jeffrey Scharbaai wordt hoofdcoach van eredivisionist Sneek

SNEEK – Jeffrey Scharbaai uit Delden is de nieuwe hoofdtrainer van de volleybalsters van VC Sneek. Bij de tweevoudig landskampioen is hij de opvolger van de Rijssense Henriëtte ter Steege, die als interim-coach aan het roer stond in Friesland.

Scharbaai was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer bij de Vroomshoopse eredivisionist Eurosped. Onlangs kondigden beide partijen aan na dit seizoen uit elkaar te gaan. Scharbaai was van plan een jaar uit het volleybal te stappen, maar toen Sneek belde hapte hij toch toe.

Scharbaai was in Twente trainer van onder meer Krekkers, Apollo 8 en Rivo Rijssen. Daarnaast was hij assistent-trainer bij de eredivisionisten Pollux en Eurosped. Sneek is zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau.

Henriëtte ter Steege keert bij de Friezinnen terug in haar rol als assistent. De Rijssense nam halverwege dit seizoen het stokje over van Paul Oosterhof en plaatste zich met Sneek voor de kampioenspoule. Die werd afgelopen zondag na vier wedstrijden gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus.