TT-2019-010629 - ALMELO - Basketbal, mannen: Uitsmijters-Eagles. Allesbeslissende promotiewedstrijd voor Uitsmijters.
EDITIE: SPORT
FOTO: Lars Smook LS20190511
Volledig scherm
TT-2019-010629 - ALMELO - Basketbal, mannen: Uitsmijters-Eagles. Allesbeslissende promotiewedstrijd voor Uitsmijters. EDITIE: SPORT FOTO: Lars Smook LS20190511 © Lars Smook

Uitsmijters schrijft geschiedenis

BASKETBALALMELO – Met promotie naar de promotiedivisie hebben de basketballers van Uitsmijters historie geschreven. Nog nooit speelde de Almelose club op het een-na-hoogste niveau in de nationale basketbalcompetitie. Een minimale zege op Black Eagles (82-81) was voldoende om geschiedenis te schrijven.

Het hele seizoen verloopt al als een sprookje voor Uitsmijters. Als promovendus werd het meteen de nummer één van de eerste divisie. Maar dat was nog niet voldoende voor promotie. Daarvoor moest in twee wedstrijden worden afgerekend met Black Eagles, de nummer twee uit de andere eerste divisie.

In Rosmalen werd de basis voor het succes gelegd met een 102-91 overwinning. In eigen huis moest zaterdagavond de kroon worden gezet op een memorabel seizoen. Maar makkelijk ging het niet.

Volledig scherm
© Lars Smook

Eerste periode

Black Eagles was met slechts zeven spelers naar Almelo afgereisd, maar die kleine selectie maakte het Uitsmijters bijzonder lastig. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Twente formatie die na de eerste periode met 25-16 aan de leiding ging.

Niet in gevaar

Black Eagles beet zich echter vast in de tegenstander én de wedstrijd. De gasten misten vooral lengte, maar met snel en attractief spel bleef Black Eagles telkens in de buurt. In het vierde kwart kwamen de gasten voor de eerste en achteraf enige keer op voorsprong. De marge van elf punten die Uitsmijters in de eerste wedstrijd had opgebouwd kwam echter geen moment in gevaar.

Na het laatste fluitsignaal klapten de ruim 500 toeschouwers zich de handen stuk voor de spelers, die bijna allemaal een Almelose of Uitsmijters achtergrond hebben. Dat maakte het succes nog mooier.

Volledig scherm
© Lars Smook