Volledig scherm
Thijs van Amerongen. © Sportfoto Photoagency

Van Amerongen hervat competitie

OLDENZAAL - Thijs van Amerongen hervat komend weekeinde de competitie. De veldrijder van ZZPR.nl-Destil besloot na de wereldbekercross van Koksijde na samenspraak met de arts enkele weken rust te nemen als gevolg van een darmparasiet in combinatie met voedselintolerantie. 

De veldrijder uit Oldenzaal komt zondag in actie in de Oostenrijkse veldrit GP Lambach/Stadl-Paura, een internationale cross met de C2-status. "Ik voel me al een stuk beter, nog niet top, maar de stijgende lijn is ingezet. Ik ben fitter en heb beter kunnen trainen. De veranderde voeding en opbouwende training doen hun werk."

Van Amerongen had gehoopt zondag in de WB-cross van Bogense (Denemarken) te kunnen starten komende zondag, maar daar wilde bondscoach Gerben de Knegt niet aan meewerken. 

Hij stapt zondag zonder concrete verwachting op de fiets. “Ik moet eerst het gevoel terug krijgen van het wedstrijden rijden en een uur diep kunnen gaan, dan komen de uitslagen vanzelf.”

  1. In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    ENSCHEDE/HENGELO - Eerst de longen uit je lijf lopen, daarna flink trappen op de fietspedalen en als afsluiter schaatsen. Dit deden honderden deelnemers zaterdag in en rondom IJsbaan Twente in Enschede, tijdens de tiende editie van Winter Triatlon Twente. Het Nederlands Kampioenschap was voor individuele deelnemers die meededen aan de kwart triatlon, geen dertig maar twintig kilometer schaatsen. Geniet hieronder na aan de hand van prachtige foto's van onze fotograaf Lars Smook.