Volledig scherm
Sophie De Boetijdens de World Cup cyclocross in Zeven, Duitsland © BELGA

Vermoeide Sophie de Boer zet punt achter veldritseizoen

ENSCHEDE - Sophie de Boer zal dit seizoen niet meer aan de start verschijnen van een veldrit. Dit laat de geboren Enschedese weten in een persbericht. De 27-jarige veldrijdster kampt al enige tijd met vermoeidheidsverschijnselen, en heeft besloten om per direct een punt achter haar seizoen te zetten.

'De ene wedstrijd gaat het heel erg goed, terwijl ik in de andere niet vooruit kom. Mijn lichaam herstelt met andere woorden erg slecht. Na lang nadenken heb ik daarom besloten om mijn lichaam rust te gunnen, en de tijd te geven die het nodig heeft. Het is een moeilijke beslissing, maar wel een die echt noodzakelijk is', zo laat De Boer weten.

Gezondheidsproblemen

Dat De Boer met gezondheidsproblemen kampt bleek de afgelopen periode. De laatste cross die ze afwerkte was de wereldbeker van Heusden-Zolder van 26 december: hierin eindigde ze zelfs buiten de top-30. Ze hoopte door het inlassen van een rustperiode voldoende hersteld te zijn met het oog op de kampioenschappen, maar die hoop bleek ijdel.

Geen WK

Door de rustperiode zalDe Boer ook het  het wereldkampioenschap in eigen land in Valkenburg aan zich voorbij moet laten gaan. En dat terwijl ze twee seizoenen geleden nog als tweede eindigde op het parcours waar volgende maand de strijd om de regenboogtrui zal plaatsvinden. “Ik ga deze winter zowel mentaal als fysiek door een moeilijke periode. Maar het doel is om sterker terug te keren. Zodra ik volledig ben hersteld, zal ik weer voorzichtig beginnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.”