Krekkers en Wevo'70 hebben door de aangepaste pd-regeling recht op een plek in de topdivisie.
Volledig scherm
Krekkers en Wevo'70 hebben door de aangepaste pd-regeling recht op een plek in de topdivisie. © Marieke Amelink

Verschillende Twentse volleybalclubs profiteren van aangepaste pd-regeling

ENSCHEDE – Volleybalbond Nevobo heeft dinsdag een aangepaste promotie- en degradatieregeling gepresenteerd, nadat het seizoen voortijdig werd stilgelegd vanwege het coronavirus. Verschillende Twentse en Achterhoekse clubs profiteren van de aangepaste pd-regeling.

De volleybalbond roept onder meer een tweede topdivisie van twaalf teams in het leven. Om die te vullen, zetten de eerste zes teams uit de beide eerste divisies een stap omhoog. Daardoor hebben Wevo’70, Krekkers, Apollo 8 2 en Dynamo Tubbergen recht op promotie.

De Twentse teams in de tweede divisie grepen naast promotie, maar reizen volgend seizoen wel af naar Borculo. Kerkemeijer Gemini eindigde namelijk als eerste in de derde divisie zet zodoende een stap hogerop.

Mannen

Harambee eindigt in de aangepaste stand als laatste in de derde divisie A.
Volledig scherm
Harambee eindigt in de aangepaste stand als laatste in de derde divisie A. © Marieke Amelink

Bij de mannen verkeerde Bovo uit Aalten in degradatienood in de eerste divisie A, maar door de aangepaste pd-regeling zijn zij veilig. Dat geldt ook voor Apollo 8, dat in dezelfde competitie uitkomt.

Voor de mannen van Harambee pakte de aangepaste regeling minder gunstig uit. De Enschedese studenten stonden elfde in de derde divisie A, maar omdat de nieuwe eindstand is opgemaakt op basis van setgemiddelde om alle teams even eerlijk te beoordelen, zakte Harambee naar de twaalfde stek. Voor de Enschedese studenten betekent dat een virtuele degradatie naar de promotieklasse. Maar omdat het tweede team van Harambee op dat niveau als eerste eindigde, zal er volgend seizoen toch een Harrambee-team in de derde divisie uitkomen.

Indeling Twentse en Achterhoekse teams seizoen 2020/21:

Vrouwen
Eredivisie:
Apollo 8, Eurosped, Set-Up’65
Topdivisie: Wevo’70, Krekkers, Apollo 8 2 en Dynamo Tubbergen
Eerste divisie: Rosstars, Weghorst Makelaardij WVC Volley, Set-Up’65 2
Tweede divisie: Rivo Rijssen, Tornado Geesteren, Lutheria, Set-Up’65 3, Timax/Devoko, Kerkemeijer Gemini, Dynamo Tubbergen 2.
Derde divisie: Krekkers 2, Rivo Rijssen 2, Seesing Personeel Longa’59, Fysio Eibergen Boemerang, Lednovate Esch Stars, Apollo 8 3, Harambee, De Hofnar-Bovo

Mannen
Topdivisie: Webton Hengelo
Eerste divisie: Apollo 8, De Hofnar-Bovo
Derde divisie: Webton Hengelo 2, Set-Up’65, Vips Bardot, Weghorst Makelaardij WVC Volley, Skopein Wivoc, Time Out’75, Twente’05, Apollo 8 2, Harambee