Volledig scherm
© Thinkstock

Vier Tukkers bereiken hoofdtoernooi Future Oldenzaal niet

OLDENZAAL. Justin Eveld en Mike en Nikki Luttikhuis waren vooraf al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi van de Rabobank Future Oldenzaal, maar voor de overige Tukkers zijn de kwalificaties zaterdag en zondag niet succesvol verlopen. Robert Constantinovici, Jorrit ter Maat, Maxim van Ossenbruggen en Karen Loranc hebben de finales van de kwalificaties, die maandag gespeeld gaan worden, niet weten te bereiken en zijn dus vroegtijdig uitgeschakeld.

Enschedeër Constantinovici werd in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld door Lars Bijsterbosch. Datzelfde overkwam Ter Maat, die uitgeschakeld werd door Gijs Buntsma. Bij de dames moest Van Ossenbruggen in de eerste ronde haar meerdere erkennen in de Belgische Emma Janssen. Karen Loranc verloor in de tweede ronde van de Australische Alana Parnaby.

Vanwege de ITF-ranking waren al een aantal Twentenaren op voorhand gekwalificeerd voor het 20.000 dollar-toernooi, dat afgewerkt wordt op het tennispark van OLTC Ready. Enschedeër Eleveld was al zeker van deelname in het enkelspel, evenals het dubbelspel, samen met Mike Luttikhuis. Nikki Luttikhuis kreeg een wildcard en is zowel in het enkelspel als het dubbelspel, met de Franse Clemence Fayol, actief in het hoofdtoernooi. Dinsdag vindt de loting plaats, waarna het toernooi vervolgd wordt. Vrijdag zijn de dubbelfinales, zondag de enkelfinales.