Volledig scherm
Het Apollo 8 van trainer Rob Smienk speelt komend seizoen in de eerste divisie A. © Frans Nikkels

Volleyballers Apollo 8 nemen plek van Set-Up’65 in eerste divisie in

volleybalBORNE – De volleyballers van Apollo 8 keren na een afwezigheid van één seizoen terug in de eerste divisie. De Bornse mannen nemen de plek in die vrij is gekomen door het terugtrekken van Springendal Set-Up’65.

Apollo 8 ging afgelopen seizoen geruime tijd aan kop in de tweede divisie. Door een aantal mindere resultaten in de slotfase van de competitie raakte het kampioenschap echter uit zicht voor het team van trainer Rob Smienk. De Bornse mannen leken met lege handen achter te blijven. Ze liepen ook deelname aan de promotie- en degradatiewedstrijden mis en sloten het seizoen af met een derde plaats.

Onverwachte promotie

Inmiddels is duidelijk geworden dat Apollo 8 toch nog promoveert door het terugtrekken van streekgenoot Set-Up’65. Twee weken geleden werd bekend dat de Ootmarsumse formatie geen volwaardig team op de been kon brengen voor het spelen in de eerste divisie. Daarop werd besloten dat het tweede team het nieuwe vlaggenschip wordt. Set-Up komt daardoor volgend seizoen uit in de derde divisie.

Voor Apollo betekent de onverwachte promotie dat het na een jaar van afwezigheid terugkeert in de eerste divisie. De Bornse formatie degradeerde twee seizoenen geleden van dat niveau.