Voormalig BMX’ster Merle van Benthem tijdens een training als baanwielrenster in Omnisport Apeldoorn. De Hengelose bereidt zich voor op het NK teamsprint op zondag 21 november.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig BMX’ster Merle van Benthem tijdens een training als baanwielrenster in Omnisport Apeldoorn. De Hengelose bereidt zich voor op het NK teamsprint op zondag 21 november. © Gert Bonestroo

Voormalig olympisch fietscrosser Merle van Benthem (28) uit Hengelo wil nu als baanwielrenster naar Spelen van 2024 in Parijs

OPMERKELIJKE SWITCHBijna heel haar leven stond in het teken van de BMX, maar op 28-jarige leeftijd heeft Merle van Benthem een nieuwe passie ontdekt. De Hengelose wil in 2024 als baanwielrenster in actie komen tijdens de Olympische Spelen van Parijs. „Of het realistisch is weet ik niet, maar ik ga er vol voor.”

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?