Volledig scherm
Linn Delfgou en Sanne Steenhuisen (EHV) blij na een doelpunt © Marcel ter Bals

Vrouwen EHV bereiken finale Silver Cup

ENSCHEDE – De hockeysters van EHV zijn er in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. Na een 4-4 eindstand tijdens de reguliere speeltijd was de thuisploeg resoluut in het benutten van de shoot-outs: 3-0.

Daarmee geeft de jonge Enschedese ploeg van trainer coach Thiemo Bruning nog een mooi vervolg aan het seizoen. Tijdens de competitie werden net iets te veel punten verspeeld, waardoor EHV derde werd en naast het recht op promotie greep. Daardoor kon EHV zich volledig opladen voor het halve finale duel tegen Overbos uit Beverwijk.

Overbos, dat tweede werd in de eerste klasse A, verloor recent de play-offs tegen GCHC, dat tweede werd in de eerste klasse D, dezelfde klasse waarin EHV derde werd. Daardoor trof EHV een gemotiveerde tegenstander, die echter wel twee zware play-offs in de benen had. Voor rust hielden beide teams elkaar in evenwicht (2-2), na rust leek EHV op weg naar de finale via treffers van Lois Boerman en Juliët Buma. Overbos toonde echter veerkracht en kwam in de slotseconden op 4-4, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.

Shoot-outs

Daarin toonde EHV zich het meest koelbloedig. Calice Buma en haar zus Juliët (2x) scoorden, terwijl keepster Sterre Korterik alle pogingen van Overbos onschadelijk maakte. Daarmee had Korterik een belangrijk aandeel in het bereiken van de bekerfinale. Deze vindt volgende week zondag plaats op het complex van Schaerweijde in Zeist. De tegenstander heet AMVJ, dat het Oldenzaalse Bully in de kwartfinale na shoot-outs uitschakelde.