Volledig scherm
Charlotte Mensink © Marcel ter Bals

Vrouwen Het Ravijn naar halve finale

WATERPOLOLEIDEN – De waterpolosters van Het Ravijn hebben de halve finale bereikt in de strijd om de landstitel. De Nijverdalse ploeg won, weliswaar moeizaam, ook het tweede duel van ZVL. Na de 10-7 in Nijverdal werd het in Leiden 7-6 voor Het Ravijn. Tegenstander in de halve finale is Polar Bears, dat als eerste eindigde in de reguliere competitie en de eerste ronde van de play offs vrij was.

Het Ravijn ging in Leiden uiterst voortvarend van start. Na een kleine zes minuten leek het duel al gespeeld. Het Ravijn kwam op dat moment op een 4-0 voorsprong. De Nijverdalse speelsters dachten er blijkbaar ook zo over, want ze lieten ZVL nog in de eerste periode toch weer in de wedstrijd komen. In de laatste anderhalve minuut van het eerste partje scoorde ZVL drie keer voor een tussenstand van 3-4 na de eerste acht minuten.

Bij de wisseling van de helft was de wedstrijd weer volkomen in evenwicht: 5-5. In de laatste twee periodes hadden de verdedigingen de zaakjes goed op orde en waren de doelpunten schaars. Het Ravijn kwam nog twee keer op voorsprong, ZVL had slechts één keer een antwoord. Lot Stertefeld werd met haar eerste treffer in de play offs matchwinner voor de Nijverdalse ploeg. Charlotte Mensink scoorde vier keer en werd topscorer.

  1. Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Sanne Wevers rekent op WK-deelname: ‘Blij dat ik weer mee kan doen’

    Kan Sanne Wevers zich voorstellen dat bondscoach Gerben Wiersma haar niet meeneemt naar de WK in Stuttgart? Na enige bedenktijd klinkt het volmondig: ‘Nee.’ ,,Ik moest er even over nadenken. Ik hoop dat ik meer waarde heb voor het team dan alleen de toestellen die ik turn. Ik denk dat we ook een bepaald ervaringsteam naar de WK moeten sturen’’, zei Wevers na haar eerste wedstrijd sinds de WK van Doha, november vorig jaar.