Volledig scherm
Lieke Klaassen van Het Ravijn tijdens het Eredivisie duel tussen ZVL en Het Ravijn op 10 februari in zwembad De Zijl in Leiden Eredivisie - Seizoen 2017 / 2018 Foto: Gertjan Kooij © Beeldboot/Gertjan Kooij

Vrouwen Het Ravijn op voorsprong in kwartfinale play offs

NIJVERDAL - De waterpolosters van Het Ravijn hebben de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de play offs met 10-7 gewonnen van ZVL. Zaterdagmiddag is het tweede duel in Leiden. Mocht een derde wedstrijd nodig zijn, volgt maandag de beslissing in Nijverdal.

Het Ravijn, als vierde geëindigd in de reguliere competitie was duidelijk favoriet tegen nummer vijf ZVL. De Nijverdalse ploeg had alle vier confrontaties dit seizoen overtuigend gewonnen. Maar die waren allemaal van maanden terug. Terwijl ZVL juist de laatste weken een goede fase kende. Onder meer met een minieme nederlaag tegen Polar Bears, de nummer één van de competitie.

Het Ravijn is echter sinds een week weer op volle oorlogssterkte. Inclusief de Lieke Klaassen en Lot Stertefeld die na lang blessureleed juist voor de play offs weer fit zijn. Routinier Klaassen nam haar ploeg voor rust bij de hand. Ze scoorde drie van de eerste vijf doelpunten en was daarmee voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de voorspring van Het Ravijn halverwege: 6-4. Na de wisseling van kant nam Het Ravijn definitief de touwtjes in handen. De ploeg van trainer Jan Mensink liep uit naar een comfortabele 9-5 voorsprong en daarmee was het duel voortijdig beslist.