Volledig scherm
Noa de Vries, Feline Voordouw, Aniek Roekevisch en Wicher Diallo (Van links naar rechts). © Thea Voordouw

Waterpolosters grijpen naast medaille op EJK

De Nederlandse waterpoloploeg onder vijftien jaar heeft op het Europees Jeugd Kampioenschap net geen medaille veroverd. Het team verloor de strijd om het brons tegen Griekenland.

In het Russische Kirishi werd het 12-7 voor de Griekse ploeg.  Oranje begon sterk aan het duel en stond halverwege de tweede periode met 3-1 voor. Daarna nam Griekenland het initiatief over en moesten de Nederlandse meiden toezien hoe de Zuid-Europeanen eerst terugkwamen en daarna steeds verder uitliepen.

Het was de eerste editie van een EJK onder de 15 jaar, dat overigens gewonnen werd door Spanje. Na een 10-10 stand in de reguliere speeltijd was Spanje beter dan Rusland in de strafworpserie: 14-13.

Oranje had in Rusland een behoorlijke regionale inbreng. Bondscoach Ilse Sindorf had Wicher Diallo als assistent. In de Nederlandse competitie is Diallo tevens assistent-trainer bij de vrouwen van Het Ravijn. Verder bestond Oranje uit de Achterhoekse speelsters Feline Voordouw en Aniek Roekevisch, uitkomen voor Polar Bears en Noa de Vries van Het Ravijn. 

Topscorer

De Vries scoorde driemaal in de finale, Voordouw en Roekevisch beiden eenmaal. De Vries werd topscorer van het toernooi met 26 doelpunten.