Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Webton Hengelo ziet af van avontuur in eredivisie

HENGELO - De Hengelose volleybalvereniging Webton Hengelo ziet af van deelname aan de eredivisie. De club heeft besloten het eerste herenteam volgend seizoen uit te laten komen in de topdivisie.

De Nederlandse volleybalbond Nevobo had Webton Hengelo gevraagd om volgend seizoen in de eredivisie uit te komen. De club zou de plaats in kunnen nemen van Peelpush, de kampioen van topdivisie die afzag van promotie. Omdat ook de nummer twee in de competitie DIO/Bedum niet wenste te promoveren, kwam de Hengelose club in aanmerking. Na onderling beraad heeft de nummer drie van de afgelopen competitie besloten 'gewoon' in de topdivisie te blijven.

Driejarenplan
Hengelo werkt met een driejarenplan, waarvan inmiddels twee jaren zijn verstreken. In het derde jaar staat als doel in dat plan geformuleerd: 'meestrijden om de titel en indien mogelijk promoveren naar de eredivisie'. Het aanbod van de Nevobo kwam, zo bleek na uitvoerig overleg tussen bestuur, staf en spelersgroep te vroeg.

Klassering in top zes
Als Hengelo kan uitkomen in de eredivisie wil het een tegenstander zijn, waar elk team het lastig tegen heeft en waarbij een klassering bij de eerste 6 tot de mogelijkheden moet behoren. Met de huidige selectie leek die doelstelling niet realistisch. De trainers Rinke Olthof en Marthijn Wolters gaan in samenwerking met het bestuur en de overige staf nu proberen het team het komend jaar op eredivisie-niveau te krijgen.