Volledig scherm
Wevers nam in Rio al uitgebreid de tijd om de balk te bekijken. © ANP Pro Shots

Wevers krijgt gouden balk uit Rio mee naar huis

RIO DE JANEIRO - Sanne Wevers houdt aan de Olympische Spelen niet alleen een gouden plak over. Ook de balk waarop de Oldenzaalse haar turnoefening formidabel uitvoerde gaat mee naar huis.

Dat laat Wevers weten aan Telesport. De Twentse behaalde in Rio de mooiste medaille voor Nederland: historisch goud in het internationaal sterk bezette vrouwenturnen.

Ze vierde die medaille met haar tweelingzusje Lieke, die ook turnt, en trainer en vader Vincent Wevers. Als blijk van waardering mocht ze zondag al de vlag dragen voor Nederland tijdens de slotceremonie.

Nu volgt dus nog een extraatje met de balk waarop ze haar gouden oefening uitvoerde. "Hij gaat alleen niet in mijn tas passen, maar wordt naar huis opgestuurd. Supergaaf toch?"

Ook de Duitser Fabian Hambüchen kan de rekstok waaraan hij zijn eerste gouden plak won, voor eeuwig in eigen omgeving koesteren. Met de complimenten van Janssen en Fritsen uit Helmond, het bedrijf dat de apparatuur voor de Spelen leverde. "Zij krijgen deze apparatuur cadeau", zegt directeur Willem Bouwman. Directeur Bouwman denkt dat het verschepen vier tot zes weken zal duren. "Dat is afhankelijk van de snelheid waarmee de douane in Brazilië het materiaal uitklaart." De containers gaan via Rotterdam terug naar Helmond. Daarna zal Wevers haar presentje ontvangen.

Volledig scherm
Sanne Wevers tijdens de slotceremonie © ANP Pro Shots