Volledig scherm
Jeffrey Hoogland was 4 maart de allersnelste op het onderdeel 1 kilometer tijdrijden tijdens WK Baan in Apeldoorn. © Sportfoto / Dick Soepenberg

Wielercafé in Wierden met Lammertink en wereldkampioen Hoogland

WIERDEN - Voor het Wielercafé van dinsdag 24 april in De Marke in Wierden heeft de organisatie van de Ronde van Overijssel een aantal aansprekende gasten gestrikt. Zowel oud-renner Jos Lammertink als kersvers wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland zullen deze bijzondere avond aan tafel schuiven.

Presentatoren van de avond zijn Harry Middeljans en Ralph Blijlevens. De organisatie omschrijft het evenement als 'een avond die geen enkele wielerliefhebber mag missen'.

Het wielercafé is in zaal De Marke in ‘Het Dorp van de Ronde’ Wierden. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open, toegang is gratis.

Top van Nederlandse wielrennen

Met Wierdenaar Jos Lammertink blikken de presentatoren terug op zijn indrukwekkende carrière. Dit doen ze met onder andere mooie oude verhalen. Lammertink behoorde in de jaren 80 tot de top van het Nederlandse wielrennen, met onder andere twee etappezeges in de Ronde van Spanje en het Nederlands Kampioenschap in 1986. Tegenwoordig heeft Lammertink al jaren een belangrijke taak in het bestuur van de Ronde van Overijssel als coördinator van het deelnemersveld.

Volledig scherm
Jos Lammertink in 1986.

Hoogland

Naast Jos Lammertink is wereldkampioen op de baan Jeffrey Hoogland uit Nijverdal een  van de hoofdgasten. Hoogland werd afgelopen maart in Apeldoorn op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de kilometer tijdrit en de teamsprint. 

Dorp van de Ronde

Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel die op zaterdag 12 mei 2018 wordt verreden. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers. De streep voor de traditionele ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ is op 12 mei getrokken in Enter (gemeente Wierden), omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.