Volledig scherm
Rutbeekcross. Afsluiting van de crosscompetitie. © Lars Smook

Wijering pakt eindzege in Twentse Cross Competitie

ENSCHEDE – De Rutbeekcross vormde het slotakkoord van de Twentse Cross Competitie (TCC). De omstandigheden leken ideaal, maar het parcours was bijzonder pittig en er woei een koude wind. Luuk Wijering uit Lonneker wist op de lange afstand al vroeg een gat te slaan. Daarmee verzekerde hij zich van de dagwinst en pakte ook de eindzege in het klassement. Daarachter werkte de tweeling Daan en Tim Jacobs goed samen met de Deen Henrik Behlert. Dit trio kwam nog weer gevaarlijk dichtbij, maar Wijering wist de voorsprong van een tiental meters te behouden. Wijering noteerde 43:50, Daan Jacobs kwam tot 43:59 en de Deen Behlert klokte 44:03.

Titia van der Stelt zegevierde bij de vrouwen op de lange cross, voor haar zus Simone en Tessa Schurink. Daarmee pakte Van der Stelt ook de zege in het eindklassement. Opvallend, aangezien zij niet lid is van een atletiekvereniging. De Losserse richt zich in de zomer met name op obstacle runs. “Dit is echter een mooie manier om de winter door te komen. Het motiveert ook, ik ga me nu richten op de halve marathon van Enschede;” sprak de gelukkige winnares na afloop.

Op de korte cross revancheerde Thijs Theunissen (MPM Hengelo) zich. Vorige week bij de Oudejaarscross viel hij letterlijk en figuurlijk weg uit de kop van het veld en finishte als vierde. Nu nam hij vanaf het begin het initiatief en won voor Lasse Wiggemans (Daventria) en Caimin Stevens (LAAC Twente). De eindzege in het klassement was al voor Enschedeër Martijn Oonk, die bij het Rutbeek niet aan de start verscheen.

Snelste vrouw was aanstormend talent Ellen van der Kolk (TION). Zij liep schijnbaar moeiteloos van voren mee en eindigde als tiende overall. Voor het klassement deed ze niet mee: de winst daarin ging naar de nummer twee, Patty den Ouden van Daventria (Deventer). Ook zij verkoos de TCC vanwege de aantrekkelijke crossen: ”Deze reeks heeft erg mooie, pittige parcoursen. Dichterbij Deventer mis ik die, dus deze competitie is voor mij ideaal om kracht op te doen en de conditie op peil te houden voor het baanseizoen.”