archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Stock

Winnend BZC sluit aan bij subtop

waterpoloBORCULO - De mannen van Schuurman BZC hebben een uiterst belangrijke zege geboekt tegen AZC: 16-10. De Borculose ploeg dreigde de aansluiting met de bovenste acht ploegen in de eredivisie te verliezen, maar doet nu weer volop mee in de strijd om de play offs. Saillant detail: AZC is ook de tegenstander in de halve finale van het bekertoernooi.

AZC geldt als een grootmacht in de vaderlandse competitie, maar maakt een middelmatig seizoen door. Het voormalige vreemdelingenlegioen heeft veel buitenlandse spelers zien vertrekken, maar heeft nog altijd vier spelers uit de Balkan in de gelederen.

Bij BZC zijn dat er twee, Filip Kljajevic en Aleksander Mitrovic. Captain Kljajevic is de leider van de ploeg, Mitrovic is belangrijk dankzij zijn doelpunten. Tegen AZC completeerde oudgediende Peter Siewers weer eens de selectie.

Bliksemstart

De Borculose formatie kende een bliksemstart en via 4-0 stond er aan het einde van de eerste periode  een 6-1 voorsprong op het bord. Het bleek meteen een beslissende marge. AZC kwam bij 7-3 nog een keer iets dichterbij, maar BZC controleerde en domineerde de wedstrijd. Bij 14-7 dreigde zelfs een afstraffing voor de gasten, maar BZC liet de teugels in de slotfase wat vieren. De drie punten kwam echter nooit in gevaar.