Volledig scherm
© Thinkstock

Winst en verlies voor sofbalsters TTT

HAARLEM – De softbalsters van Tex Town Tigers hebben bij de hervatting van de competitie twee punten overgehouden aan de dubbele confrontatie met Olympia Haarlem. TTT won het eerste duel met 6-3, maar was in de tweede ontmoeting aanvallend machteloos : 0-4. De Enschedese ploeg blijft daardoor zesde in de Golden League.

TTT-coach Stanley Kock gebruikte dit seizoen voor het eerst zijn twee beste werpsters als starter. Anne-Bé Bartels stond in de eerste wedstrijd op de heuvel, maar dat sorteerde aanvankelijk niet in het gewenste effect. TTT kreeg in de eerste vier slagbeurten drie punten tegen en kon daar zelf niets tegenoverstellen. Daarna ging het lopen bij de Enschedese ploeg die ineens de ballen wel wist te raken en de achterstand omboog in een zege: 6-3.

Met Lindsey Meadows in de twee wedstrijd als startende werpster leek een dubbele zege op de nummer twee uit Haarlem mogelijk. Meer na wederom een snelle achterstand kon TTT zich niet nogmaals oprichten. De ploeg produceerde slechts vier honkslagen en kwam daardoor aanvallend helemaal niet uit de verf. Olympia nam in de vijfde slagbeurt definitief afstand.