Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Winters roeispektakel op Twentekanaal bereikt deelnamerecord

HENGELO/DELDEN - De jaarlijkse winterroeiwedstrijd van de Twentse roeivereniging Tubantia bereikte zondag in de twaalfde editie een deelnemersrecord. Er kwamen 112 boten met in totaal 450 deelnemers in koers op het Twentekanaal tussen Hengelo en Delden. Vorig jaar waren dat er nog 85.

,,We moeten kijken of we dit nog aankunnen. We zitten qua capaciteit organisatorisch wel aan ons maximum. Maar dat is een zorg voor volgend jaar”, zei organisator Ronald van ’t Oever gistermiddag na de prijsuitreiking.

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

De wedstrijd op de Twentse wateren werd uitgevochten in drie heats. De omstandigheden waren aangenamer dan vorig jaar toen de roeiers werden gegeseld door extreem lage temperaturen. Kou en wind vielen gisteren mee.

De organiserende vereniging Tubantia viel met het zegevieredende duo Jan van Laarhoven en Bart Kramer in de prijzen bij de heren. Bij de dames ging de winst naar een kwartet roeisters van Daventria uit Deventer. Karin Zwiers, Katheli Boerlage, Lieke van Noortwijk en Nelleke Hooijer wonnen bovendien de overall-prijs van het evenement.

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Niels Elshoven en Idwer Doldersum (Sallandse/Thyro) en Cia Veendorp en Merels Morshuis (De Eem) pakten de hoofdprijzen bij de jongens en meisjes.