Volledig scherm
wouter wippert © anp

Wippert: ‘Zilveren NK-medaille past bij mijn seizoen’

OUDDORP - Het Nederlands Kampioenschap voor de profs vertelde volgens Wouter Wippert uit Wierden het verhaal van dit seizoen. Namelijk dat winnaar Dylan Groenewegen in de flow van de winnaar zit momenteel en de renner uit Wierden er zelf steeds net naast grijpt.

,,Ik denk dat Dylan een heel terechte winnaar is'', oordeelde de renner van Cannondale na afloop op de persconferentie nabij de Brouwersdam, waar de finishlijn lag van het NK voor profs. Het NK waar hij net tweede was geworden. ,,Hij heeft dit seizoen een stap gemaakt en al veel gewonnen. Hem lukt momenteel alles, terwijl het bij mij telkens weer net mis gaat. Ook vandaag . Deze zilveren medaille past bij mijn seizoen.”

Niet tevreden

Het was een berusting, die er direct na de wedstrijd nog niet was. Zo boos als de nummer drie Wim Stroetinga was Wippert niet, maar zijn gezicht stond wel op onweer. En toen speaker Cees Maas hem na afloop vroeg of hij tevreden was, luidde het oordeel simpelweg ‘nee’. Want ook nu was de sprint niet verlopen zoals hij had gewild. ,,Ik werd gebracht zoals het moest door Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle. Maar toen er gesprint moest worden, maakte ik een – achteraf fataal – foutje. Er stond in de ronden daarvoor steeds veel wind in de finishstraat en daarom wilde ik niet te vroeg de sprint aangaan. Ik wachtte éen klein moment, maar besefte direct dat me dat op ging breken. Dylan Groenewegen ging hard aan en ik wist meteen dat hij niet meer te achterhalen zou zijn. Het is balen, maar het is voor mijn gevoel ook niet helemaal toevallig. Momenteel lukt bij Dylan alles, hij zit in de flow van de winnaar en ik zoek naar dat gevoel. Het vertrouwen dat je krijgt als het een keer lukt. Maar helaas was dat ook nu niet het geval. Of ik er van baal dat het ook op het kampioenschap mis ga? Nou, ik wil vooral eens winnen. Dat zou me goed doen.”

Elite-zonder-contract

In de laatste titelstrijd op het NK, de race voor de elite-zonder-contract, was er een negende plaats voor Wim Kleiman, De Almeloër van de formatie Twente-Salland was daarmee de beste Tukker.