Volledig scherm
De aquathlon van bovenaf gezien. © Reinier van Willigen

Ynze Keulstra snelste bij aquathlon Twentse Triathlon Tour

ENSCHEDE - De tweede wedstrijd van de Twentse Triathlon Tour werd dinsdagavond een prooi voor Ynze Keulstra uit Boekelo, de jongere broer van Pien Keulstra, die tegenwoordig het schaatsen heeft verruild voor de sprint-duatlon en -triatlon. De 18-jarige student fysiotherapie was op de Campus van de Universiteit Twente in Enschede ruim een halve minuut sneller dan de nummer twee bij de aquathlon (zwemmen, hardlopen en zwemmen). Hij realiseerde een tijd van 20 minuten en 28 seconden.


Bij de mannen eindigde Jeroen Leuverink uit Eindhoven als tweede. Hij moest 36 seconden toegeven op Keulstra. De derde plaats ging naar Remko Siers uit Oldenzaal, die 41 seconden langzamer was dan de winnaar. Van de deelnemers die maandag bij de proloog in Lonneker op het podium eindigden, deed alleen Tijmen Smit nog mee. Hij is lid van het Wierdense Argo, maar woont tegenwoordig in Giessen-Oudekerk. Smit werd elfde, met een achterstand van 4 minuten en 13 seconden op Keulstra.

Bij de vrouwen was er dinsdag op de aquathlon sprake van een Hengelose hegemonie. Esmee Peters uit deze stad zegevierde in een tijd van 25 minuten en 30 seconden. Haar plaatsgenote Deborah Wissink had drie seconden meer nodig en kwam als tweede over de finish. Precies een minuut achter Peters legde Chantal Wiggers beslag op de derde positie. Alle drie Hengelose vrouwen zijn ook lid van de Triathlon Club Twente.


Volledig scherm
Het zwemonderdeel van de aquathlon in Enschede. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Een deelnemer aan de aquathlon. © Reinier van Willigen
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement