Volledig scherm
Archieffoto. © Stock

Zwaar gestraft PW trekt mannenteam uit competitie

ENSCHEDE - PW trekt haar eerste mannenteam uit de competitie. Dat gebeurt nadat de bond de Enschedese hockeyclub 15 punten heeft afgenomen als straf voor het opstellen van een niet speelgerechtigde speler.

PW is door de straf gedegradeerd uit de derde klasse. Het is onmogelijk om het gat naar de veilige zone op de ranglijst nog te dichten. Dit in combinatie met de aanhouden personele problemen heeft de club doen besluiten het mannenteam uit de competitie te halen, zo meldt PW op de clubwebsite.

Schuld

In het bericht bekent de club ook schuld: ,,De selectie is heel krap en afhankelijk van andere teams om voldoende spelers voor de wedstrijden te krijgen. In een aantal wedstrijden heeft daardoor een speler meegedaan die niet officieel lid was van onze club, maar wel maanden heeft meegetraind met de selectie. De KNHB heeft PW hiervoor gestraft door aftrek van punten in de competitie. De degradatie uit de derde klasse is hierdoor een gegeven", meldt het bestuur.

Personele problemen

En verder: ,,In het overleg met Heren 1 is duidelijk geworden dat de personele problemen de komende weken alleen maar groter zullen worden door allerlei omstandigheden, waaronder eindexamens en aansluitende vakanties. De conclusie is dat het niet mogelijk meer is een team op de been te brengen. Het bestuur heeft daarom helaas wel moeten besluiten om Heren 1 voor dit seizoen terug te trekken uit de competitie”.