Volledig scherm
Archiefbeeld © Robin Hilberink

Zwaar verlies Entac in Europees duel

ENSCHEDE - De tafeltennissers van Entac zijn in de eerste poulewedstrijd om de Intercup van tafel geslagen door het Tsjechische Hostinne: 7-0. De Enschedese club pakte in totaal slechts zes games. 

Kopman Thijs Smit had al snel in de gaten dat er weinig eer te behalen viel. „Ik kwam in de eerste wedstrijd geen enkele game boven de vijf punten.” Nadat ook Lars Banning kansloos met 3-0 onderuit was gegaan, pakte nieuwkomer Colin Ligt de eerste game voor Entac. Het was te weinig om de Tsjech Jacub Vonka echt pijn te doen: 1-3, resulterend in een 3-0 achterstand voor Entac in wedstrijdpunten. 

De verhoudingen waren toen al lang en breed duidelijk. „Ze speelden zo goed, zo zuiver, dat maakt het verlies wel makkelijker te accepteren”, concludeerde Smit. 

In november wacht de Enschedese formatie een nog grotere uitdaging. Dan moet Entac in Polen op bezoek bij Suchedniow. Een  tegenstander die op beter nog veel beter is dan Hostinne. ,,Hopelijk zijn ze een beetje genadig voor ons en stellen ze niet de beste spelers op”, huiverde Smit nu al.