Volledig scherm
Nick Zwienenberg uit Nijverdal (rechts). © Cees Elzenga / hetoog.nl

Zwienenberg opent met winst in Crosscompetitie in Rijssen

RIJSSEN – De Sans Online Cross in Rijssen is zondag gewonnen door Nick Zwienenberg. De Nijverdaller deed 35:23 over het tien kilometer lange parcours.

Zwienenberg vocht een boeiend duel uit met oud-Rijssenaar Henk Smalbrugge. De inmiddels 46-jarige Smalbrugge is het hardlopen nog altijd niet verleerd en moest in de slotronde pas een gaatje laten. Op zeven seconden van winnaar Zwienenberg finishte hij in 35:30. De derde podiumplek was voor Radouan Elkhiali uit Den Haag, die na 35:56 weer terug was op de atletiekbaan van AV Rijssen. Winnares bij de vrouwen werd de Enschedese Anne Siersema in 45:15.

Vijf kilometer

Een groot deelnemersveld stond aan de start voor de vijf kilometer. Hier werden snelle tijden gelopen: winnaar Harmen Hoek (TION) was al na 16:18 terug aan de eindstreep. Daarmee had Hoek een flink gat geslagen naar zijn achtervolgers: de Rijssenaren Pim Bakker (17:23) en Jan Hiltjesdam (17:37). Een thuisoverwinning bij de vrouwen, waar Nicola Yousef-Krukkert won in 20:33 en zich Deborah Wissink (Diepenheim, 20:45) en Marieke van der Vegt (Atletics Nijverdal, 20:59) van het lijf hield.

De Sans Online cross was de eerste loop die deel uitmaakt van het Crosscircuit van het Oosten. Deze uit vijf wedstrijden bestaande reeks wordt op 7 december vervolgd met de Wilgenweard Nijverdalsebergcross.