Volledig scherm
Jolly Jumpers kwam er in Katwijk niet aan te pas. © BSR Agency

Afstraffing voor Jolly Jumpers

BASKETBAL - Jolly Jumpers staat weer met beide benen op de grond. Na de zegereeks van vier wedstrijden en een kleine nederlaag tegen koploper Binnenland, kreeg de Tubbergse formatie een pak slaag van landskampioen Grasshoppers: 83-50

In Katwijk gingen de gedachten uit naar vorig seizoen toen Jolly Jumpers alle drie ontmoetingen kannonvoer was voor Grasshoppers: 85-47, 85-60 en 78-38 waren destijds de alles zeggende cijfers.

Er was totaal geen aanleiding dat er nu weer zo'n afstraffing zou volgen. De Tubbergse ploeg oogst dit seizoen van alle kanten complimenten, speelt fris en met passie en stapt regelmatig als winnaar van het veld. Met als absolute hoogtepunt de 72-67 overwinning in eigen huis tegen Grasshoppers.

Maar wanneer Jolly Jumpers geen strijdlust aan de dag legt en niet voor elke bal knokt, is het  niet de huidige middenmoot van de eredivisie waardig. Zo bleek in Katwijk. Aanvallend werden ballen zo maar weggegooid en systemen plichtmatig gelopen, zodat er zelden een vloeiende aanval volgde. Verdedigend was het uiterst slap. Rebounds werden veel te weinig gepakt, teamgenoten hulp bieden was er niet bij en de schutters van Grasshoppers kregen alle gelegenheid vrij aan te leggen.

Het was aan Noëlle Droste te danken dat Jolly Jumpers het eerste kwart nog enigszins in de buurt bleef: 24-16. Maar de Twente ploeg bleek het tweede kwart weinig te hebben geleerd. Het verschil liep in rap tempo op en halverwege speelde Jolly Jumpers al een kansloze wedstrijd: 48-24.

De zoneverdediging die de ploeg van coach Mart Kieftenbeld na rust neerzette bood ook weinig soelaas. Behalve dat Grasshoppers wat minder tot scoren kwam. Aanvallend bleef Jolly Jumpers grossieren in fouten en de dikke nederlaag was daarmee onvermijdelijk.