Volledig scherm
Donkere wolken pakten zich zaterdagavond in Almelo al samen boven het hoofd van ADO-trainer Fons Groenendijk. © ANP Sport

Almelo nieuwe Waterloo: En weer trainer weg na nederlaag bij Heracles

ALMELO/ENSCHEDE - Trainers in den lande opgepast: Erve Asito is gevaarlijk terrein. Voor de tweede keer op rij is er een trainer gesneuveld na een dikke nederlaag bij Heracles. Na Robert Maaskant bij VVV, stapte maandagmorgen Fons Groenendijk op bij ADO Den Haag. Almelo als het nieuwe Waterloo.

Van je buren moet je het maar hebben, zullen ze bij FC Twente ongetwijfeld nu denken. De Enschedeërs worden namelijk opnieuw geconfronteerd met een club, waar net de trainer is verdwenen. En dan, zo wil het cliché, is er een paar dagen later vaak sprake van een zogenaamd schokeffect. Twente maakte het mee bij VVV (2-1 verlies), en gaat het zaterdag in Den Haag wederom ondervinden. 

Het is allemaal het gevolg van twee dikke nederlagen in Almelo. Althans, die duels waren de spreekwoordelijke druppels. Maaskant zag zijn toenmalige ploeg met 6-1 onderuit gaan bij Heracles en werd daarna ontslagen. Groenendijk stapte na de 4-0 nederlaag op het erf maandagmorgen zelf op.  

Vervelend

Alsof het voor Twente nog niet vervelend genoeg is: de tegenstander na ADO heet Vitesse. En wat is er daarna vrijdagavond gebeurd? Juist ja, de trainer is weg.

Heracles speelt zondag 15 december weer thuis, tegen FC Utrecht. Zou John van den Brom zich al zorgen maken?