Almeloër Schouten snelste in Run Bike Run Borne

VideoDaan Schouten heeft zaterdag de 29ste editie van de Run Bike Run in Borne gewonnen. De Almelose duatleet finishte in een tijd van 1.24.12 na 6,7 kilometer lopen, 30 kilometer fietsen en nog eens 5,2 kilometer hardlopen.

Onder zeer warme weersomstandigheden bleef Schouten Rotterdammer René Kleizen (eindtijd 1.26.23) en Arnold Klieverik uit Deurningen (1.26.23) voor. „Dit is mijn derde keer dat ik aan deze wedstrijd meedoet. Vorig jaar werd ik vierde, daarvoor een keer tweede”, sprak Schouten na afloop.

Zijn zege in Borne tekende zich al heel snel af, na het eerste looponderdeel had Schouten een grote voorsprong op zijn eerste achtervolger. „Aanvankelijk had deze wedstrijd een heel sterk deelnemersveld, bij de voorinschrijving zag ik namen van goede duatleten staan. Maar toen ik aan het lopen was, zag ik die mannen niet. Bleek dat ze niet naar Borne waren gekomen. Dat was aan de ene kant wel jammer, want dan was de wedstrijd wel wat spannender geweest.” Zelfs een lekke band bij het begin van het fietsonderdeel, waardoor Schouten zijn wiel moest wisselen en twee minuten tijd verloor, bracht zijn zege uiteindelijk niet in gevaar.

Stijgende lijn

Desalniettemin was Schouten blij met zijn zege. Zijn derde in drie weekeinden tijd. Onlangs won de voormalig amateurwielrenner zijn eerste triatlon (in het Duitse Rheine) en vorig weekeinde was hij de snelste in de 1/3e Rutbeek Triatlon. „Ik heb een stijgende lijn te pakken en dat is mooi”, aldus de winnaar. Het parcoursrecord bleef staan op naam van Hengeloër Thijs Wiggers, die vorig 1.19.51 klokte. Wiggers was dit jaar een van de afwezigen.

In de categorie mannen 40+ ging de overwinning naar Klieverik, voor Hengeloër Tom Driessen (1.30.48) en Roland Besselinkg uit Ugchelen (1.32.32). Bij de vrouwen ging de zege naar Ann Schoot-Uiterkamp uit Utrecht (1.35.22), voor Rieneke Terink uit Amersfoort (1.44.35) en de Rotterdamse Magdalena Plizga (1.45.57).

Duo’s

Pim Bakker en Tom Oosterdijk wonnen bij de duo’s. Het tweetal finishte in een tijd van 1 uur en 20 minuten. Tweede werden Robert Gerritsen en Glenn Edelenbos op 42 seconden, voor Danny Koppelman en Hilco Huisjes (1.22.14).

Volledig scherm
Daan Schouten balt zijn vuisten: hij wint de Run Bike Run Borne. © Annina Romita