Volledig scherm
Thijs Nijeboer in actie tijdens de wedstrijd in Heerenveen. © Pim Waslander

Almelose beachvolleyballer Nijeboer verliest finale eredivisie

Het is Thijs Nijeboer net niet gelukt de competitiewedstrijd in Heerenveen van de eredivisie beachvolleybal te winnen. Samen met zijn teampartner Jannes van der Harm moest de Tukker genoegen nemen met de tweede plaats.  

Nijeboer en Van der Harm wisten zich voor de finaleronde te plaatsen nadat ze in de halve finales hadden afgerekend met het duo Bouter/Penninga. Ging de eerste set nog heel makkelijk naar de Almeloër en zijn partner, in de tweede set knokten de tegenstanders zich knap terug in de wedstrijd. De derde en beslissende set ging toch wel weer relatief simpel naar van der Ham/Nijeboer. De setstanden: 21-14, 18-21, 15-9.

In de finale leek het erop alsof een ronde eerder met de krachten was gesmeten in de hitte in Heerenveen. Onder zware omstandigheden lukte het Nijeboer en Van der Harm niet de wedstrijd naar zich toe te trekken. De finale werd gewonnen door Dirk Boehlé en Stefan Boermans: 18-21 en 17-21.

Het duo Boehlé/Boermans voert het algemeen klassement aan in de eredivisie, zij hebben een totaal van 672 punten. Nijeboer/Van der Harm volgen op een vierde plaats met 563.25 punten.

Nijeboer en Van der Harm speelden in Heerenveen met een rouwband om. Dat was vanwege het onverwachte overlijden van de vader van Van der Harm in de week van de competitieronde.