'Als Boschker nu nog zijn excuses aan Brama aanbiedt is het niet meer oprecht’

Ballen VerstandENSCHEDE/ALMELO - In de Ballen Verstand kijken clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde vooruit op de komende speelronde in de eredivisie. Wat kunnen we dit weekend verwachten van FC Twente en Heracles en wat speelt er bij de clubs uit deze regio?

FC Twente won vorige week glansrijk van de nummer twee op de ranglijst: AZ. En dat zorgde voor een rustige week in Enschede. “Als je één keer wint daalt er rust over zo'n club”, beaamt Leon. “Ook bij de club waren ze blij, maar de afgelopen periode heeft wel littekens achtergelaten.”

Leon verwijst naar de ophef rondom de ‘Twente-tapes’, waarin Sander Boschker dat andere clubicoon Wout Brama afviel. Een excuus is er overigens niet gekomen: “Als Boschker dat nu nog zou doen zit er geen oprechtheid meer bij.”

Ajax op bezoek in Almelo

Bij Heracles gaat het sportief allemaal iets minder na de winterstop. De club moest een paar nederlagen incasseren en voetbalde niet goed. Drie punten zouden dus meer dan welkom zijn in Almelo: “Die pak je zondag ook niet tegen Ajax”, denkt Fardau. “Dat zeiden we vorige week ook over Twente”, pareert Leon. “Vorig jaar lukte het ook.”

Beluister hieronder de meest recente aflevering van de Ballen Verstand Podcast.

Still uit de video
Volledig scherm
Still uit de video © Ballen Verstand