Apollo 8 verliest strijd om Supercup

VideoSLIEDRECHT - De volleybalsters van Apollo 8 hebben zaterdagavond de strijd om de Supercup verloren. In Sliedrecht verloor de Bornse eredivisionst met 3-0 van bekerwinnaar en landskampioen Sliedrecht Sport.

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was een kopie van de bekerfinale afgelopen competitie. Apollo 8, destijds nieuwkomer in de eredivisie, had het tot die bekerfinale geschopt, maar was in de eindstrijd in Borne duidelijk een aantal maten te klein voor de meervoudig kampioen uit Zuid-Holland. De bekerfinale ging vrij eenvoudig naar Sliedrecht Sport: 25-16, 25-23 en 25-16.

Eerste set

Apollo 8 begon de strijd om de Supercup met de volgende basisopstelling: Tess de Vries, Annelies Dokter, Rianne Vos, Carlijn Koebrugge, Ilona ter Avest, Manon van ‘t Rood en libero Florien Reesink. Sliedrecht nam al snel een ruime voorsprong (16-10), maar Apollo knokte zich terug in de wedstrijd naar een stand van 20-19. De ploeg van de trainers Bart en Thijs Oosting kwam vervolgens nog op gelijke hoogte, maar wist niet door te drukken. Met een treffend slotakkoord na Sliedrecht Sport met een stand van 25-21 de eerste set voor rekening.

Tweede set

In de tweede set in sporthal De Basis, waar een kleine groep Apollo-fans naartoe was afgereisd, kwamen de bezoekers op een 4-3 voorsprong. Met de Weerselose Christie Wolt in de ploeg liep Sliedrecht uit naar 10-7, waarna Apollo opnieuw in de achtervolging moest. Na 10-10 wisten de gastvrouwen toch weer het verschil te maken en stond Sliedrecht snel weer op een marge van vier punten (18-14). Net zoals in de eerste set vocht Apollo zich terug in de wedstrijd. Sliedrecht zag de bezoekers terugkomen tot een stand van 24-23, waarna de bekerwinnaar en regerend landskampioen het winnende setpunt sloeg: 25-23.

Derde set

Min of meer een kopie van de eerste twee sets. Aanvankelijk gelijkopgaand, totdat Sliedrecht enkele punten op rij wist te verzilveren en uitliep naar een 9-5 voorsprong. Bij de bezoekers werden er daarna teveel fouten gemaakt, waardoor Sliedrecht kon uitlopen naar 17-10. De twee Oostings wisselden volop. Halverwege de derde set bestond het Apollo-veld uit de volgende speelsters: Kim Klein Lankhorst, Emma, Bredewoud, Annelies Dokter, Rianne Vos, Rinske Hofste en Eline Geerdink. Ondertussen pakte Sliedrecht de punten: 21-11. Een ace van Hofste bracht de stand op 21-15, waarmee Apollo weer wat richting Sliedrecht kroop dankzij een goede serie van gescoorde punten. Het was niet genoeg voor een vierde set. Sliedrecht pakte ook de derde set (25-18) en daarmee de Supercup: 3-0.

Sliedrecht Sport - Apollo 8 3-0
Setstanden:
25-21, 25-23, 

Volledig scherm
Apollo 8 moest zaterdagavond het hoofd buigen in de Supercup. Sliedrecht Sport won in eigen huis met 3-0. © BSR Agency