Wicher Diallo is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de waterpolosters van Het Ravijn.
Volledig scherm
Wicher Diallo is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de waterpolosters van Het Ravijn. © BSR Agency

Assistent-trainer Diallo hoofdcoach waterpolosters Het Ravijn

Waterpolovereniging Het Ravijn heeft Wicher Diallo voor het komende seizoen aangesteld als hoofdcoach van het vrouwenteam. De afgelopen jaren was hij al assistent-trainer van de Nijverdalse eredivisionist.

Ondanks zijn leeftijd van 26 jaar geldt Diallo al als een ervaren coach. De afgelopen drie seizoenen fungeerde hij in Nijverdal al als assistent van trainer Jan Mensink bij het eerste vrouwenteam en coachte hij daarnaast ook het tweede vrouwenteam. Ook heeft hij de afgelopen vier jaar jeugdbondscoach Ilse Sindorf bij de meisjes onder vijftien jaar ondersteund. Op het EJK in Kirishi veroverde hij vorig jaar de vierde plek als assistent-coach.

Diallo begon zijn waterpolocarrière als speler van BZC in Borculo en streed met die ploeg om de nationale titels en nam hij deel aan de Europese Champions League. Na zijn overstap naar Nijverdal speelde Diallo met de waterpoloërs van Het Ravijn nog twee finales om het Nederlands kampioenschap.

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van Het Ravijn, in een persbericht: „Met de aanstelling van Wicher behouden we continuïteit, maar tegelijk wordt ook de noodzakelijke vernieuwing rond het team ingebracht. Het Ravijn zal de komende jaren geleidelijk een nieuw team moeten opbouwen, nu een aantal oudere speelsters een stap terug zal zetten. Wicher heeft de afgelopen jaren laten zien een ambitieuze coach te zijn. Hij is zeer gedreven, heeft in de top van het Nederlandse en internationale waterpolo kennis van zaken opgedaan en is communicatief sterk. Het tekent ook Het Ravijn als club dat hij daarbij ondersteuning krijgt van ervaren krachten als Tessa Stutterheim, Susan Veldhuis en Karin Kuipers, die gezamenlijk binnen de damesselectie een enorme ervaring meebrengen en ook het tweede team zullen coachen.”