Volledig scherm
PREMIUM
Behalve de eindwinst staat ook de nummer 1-positie op het spel. © AFP

ATP Finals: lucratief, prestigieus en nummer 1-positie op het spel

De beste tennissers ter wereld komen dit jaar nog één keer allemaal in actie. De ATP Finals worden vanaf zondag gespeeld tussen de acht beste spelers van het afgelopen jaar en vinden voor de voorlaatste keer plaats in Londen. Wie wint het prestigieuze en lucratieve toernooi? En wie eindigt het jaar als nummer 1 van de wereld?

Sinds 1970 worden de ATP Finals georganiseerd. De locatie is altijd wisselend geweest, maar sinds 2009 is Londen de standplaats van het toernooi. In 2021 neemt Turijn het stokje van Londen over en is de Pala Alpitoure, iets ten zuiden van het Olympisch Stadion, de accommodatie. Dit jaar en in 2020 worden de ATP Finals dus nog 'gewoon’ in de O2 Arena afgewerkt. 

Dit jaar mogen de acht beste spelers van de ATP-ranking meedoen aan de Finals. Zij worden ingedeeld in twee groepen: Groep André Agassi en Groep Bjorn Borg. De beste twee spelers van een groep gaan door naar de halve finales, waarin zij de nummers 1 en 2 van de andere groep treffen. Op zondag 17 november wordt de finale gespeeld en weten we wie de opvolger is geworden van Alexander Zverev.