Volledig scherm
Jason van Duiven uit Almelo © Orangepictures/Marcel ter Bals

Barcelona wint Marveldtoernooi in Groenlo met swingend voetbal

GROENLO - De dertigste editie van het Marveldtoernooi kreeg zondagmiddag de beste ploeg als winnaar. Het swingende Barcelona zette in de finale tegen PSV de kroon op het werk. Voor een paar duizend toeschouwers in Groenlo werd het 2-0.

De onder-15 lichting van Barcelona liet een geweldige indruk achter in de Achterhoek. De Catalaanse talenten waren vanaf de eerste dag oppermachtig en gaven PSV in de eindstrijd geen enkele kans. De Eindhovenaren waren in die finale gekomen door na strafschoppen het Mexicaanse Chivas te verslaan. De beslissende penalty werd binnengeschoten door Jason van Duiven uit Almelo, die vorig jaar de overstap maakte van FC Twente naar PSV. Wat verder opviel was het teleurstellende optreden van Ajax. Net als een week geleden op het onder 12-toernooi in Zieuwent kwamen de Amsterdammers niet verder dan plek zeven. Ook de teams van kapitaalkrachtige club als Paris Saint Germain en Manchester City hadden het met hun ‘eigen talenten’ lastig in Groenlo.

Eindstand Marveld-toernooi: 1. Barcelona, 2. PSV,  3. Feyenoord, 4. Chivas Guadalajara, 5. AZ, 6. Puskás Akadémia, 7. Ajax, 8. Atlético Madrid, 9. Paris Saint Germain, 10. Manchester City, 11. Altinordu, 12. Grol