Volledig scherm
Bas Nijhuis, die hier doelman Verhulst van Go Ahead een gele kaart geeft, heeft weer een topaffiche te pakken. © BSR Agency

Bas Nijhuis fluit kraker tussen Feyenoord en PSV

ENSCHEDE - Het heeft even geduurd, maar zondag staat er voor Bas Nijhuis weer een echte kraker op de rol in de eredivisie. De Enschedese arbiter is aangewezen voor het duel tussen Feyenoord en PSV.

Hoewel de stand op de ranglijst op dit moment wat anders laat zien, is Feyenoord-PSV een heuse topper. Duels in De Kuip tussen deze twee ploegen zijn vaak beladen en ook nu staat de druk er bij beide clubs vol op. Nijhuis wordt in Rotterdam geassisteerd door Rogier Honig en Rens Bluemink. Jeroen Manschot is de vierde official.

FC Twente speelt een dag eerder tegen Vitesse. Het duel in de Grolsch Veste staat onder leiding van Allard Lindhout. Heracles speelt zondag in eigen huis tegen FC Utrecht. Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter bij dat duel.

KNVB Beker

De KNVB maakte tevens de aanstellingen voor het bekertoernooi bekend. FC Twente trapt dinsdag 17 december de tweede ronde af tegen Go Ahead Eagles. Jeroen Manschot is de scheidsrechter. Heracles speelt een dag later thuis tegen FC Dordrecht. Laurens Gerrets hanteert bij dit duel de fluit.