Volledig scherm
Singelloop Enschede © Annina Romita

Belgische zege op de Enschedese singels

ENSCHEDE - De Singelloop in Enschede is gewonnen door de Belg Kim Ruell. De atleet uit Kapellen deed 25:10 over de ruim acht kilometer en was daarmee ruimschoots sneller dan zijn concurrenten. 

Ruell vertegenwoordigde in het verleden zijn land op diverse internationale toernooien: de 1500 meter loper deed in 2010 mee aan het EK in Barcelona en miste op een haar na de finale. Inmiddels is hij minder actief op het allerhoogste niveau, maar Ruell stak voor de genereuze prijzenpot in Enschede graag de grens met Nederland over. De 200 euro bonus voor het parcoursrecord wist hij niet te cashen, want dat bleef met 22:49 in handen van de Keniaan Geoffrey Koech, die in 2015 tot de zeer scherpe tijd kwam.

Achter Ruell wist regionale topper Koen Vossers naar de tweede plek te lopen. Vossers, van oorsprong baanatleet maar sinds enkele jaren ook actief in de eredivisie triathlon bij TTvW uit Hof van Twente, was lange tijd in een interessant duel verwikkeld met de Belg Jonas Roels en Wouter Doesburg uit Rekken. Vossers, woonachtig in het Gelderse Hengelo, nam afstand en finishte als tweede in 26:02. De Belg Roels bleef in de strijd om het brons Doesburg twee tellen voor: Roels noteerde 26:26. Achter Doesburg (26:28) finishten de regionale coryfeeën Caimin Stevens (Enschede) en Arnold Klieverik (Deurningen) als vijfde en zesde.

Ook bij de vrouwen bleef het parcoursrecord overeind: Jessica Oosterloo bleef ruim twee minuten verwijderd van de 26:47 die Tabitha Gichia vorig jaar op de klok zette. Oosterloo finishte na 28:58 en was daarmee bijna een minuut sneller dan Enschedese Lisanne Meuleman (LAAC Twente, 29:42). Ellen van der Kolk (Enschede, TION), werd derde in 30:15.

Volledig scherm
Singelloop Enschede © Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
Singelloop Enschede © Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita