Time-out bij Borhave in de laatste derby tegen DSVD.
Volledig scherm
Time-out bij Borhave in de laatste derby tegen DSVD. © Herman Zandhuis

Beslissingswedstrijden vervallen: Borhave blijft in eredivsie

De handbalsters van Borhave spelen ook volgend seizoen in de erevisie. Omdat Dalfsen zich heeft teruggetrokken, komen de beslissingswedstrijden van Borhave tegen Volendam te vervallen.

Borhave zou zaterdagavond het tweeluik tegen Volendam beginnen. Eerst uit, volgende week zaterdag thuis. De winnaar van die twee wedstrijden is zeker van een plek in de eredivisie. Borhave was tot de twee beslissingswedstrijden veroordeeld na het verlies afgelopen zaterdag tegen DSVD.

Vrijdag maakte Dalfsen bekend alsnog uit de eredivisie te stappen, de club heeft de stekker eruit getrokken. De club stelt dat ‘alle inspanningen van de afgelopen weken niet hebben geleid tot een team waarmee volwaardig meegespeeld kan worden in de hoogste divisie’. ,,En dan kiezen we er niet voor een team op te offeren om koste wat het kost op het hoogste niveau te spelen”, vertelt voorzitter Hans Muscus.

De handbalsters van Dalfsen eindigden dit seizoen als vierde in de eredivisie. Het duel van afgelopen weekend was voor Dalfsen de laatste wedstrijd onder de vlag van de Stichting Tophandbal Dalfsen. Vrijwel alle speelsters verlaten de club na dit seizoen, nu de stichting wordt opgeheven. Dalfsen was tussen 2011 en 2018 toonaangevend in de eredivisie, met een bekerkast vol prijzen. Breedtesportvereniging SV Dalfsen neemt nu het stokje over.

Na de 26-25 nederlaag tegen DSVD wachtte Borhave een tweeluik tegen Volendam voor een plek in de eredivisie. Bij een zege of gelijkspel tegen de Deurningse formatie was Borhave al zeker van een langer verblijf op het hoogste niveau. Volendam eindigde dit seizoen in de eerste divisie als de nummer drie en tevens kampioen van de nacompetitie. Kampioen in de reguliere competitie werd Quintus 2, maar die ploeg mag niet promoveren naar de eredivisie. Dat doet wel de nummer twee, Voorwaarts Twello.

  1. Herstart van Bundesliga, zonder publiek: ‘Er worden nog net zoveel kaarten gegeven, maar er is minder emotie, minder gedoe’
    PREMIUM

    Herstart van Bundesliga, zonder publiek: ‘Er worden nog net zoveel kaarten gegeven, maar er is minder emotie, minder gedoe’

    ENSCHEDE - Jaap Uilenberg volgt namens de voetbalorganisatie UEFA de herstart zonder publiek van de Bundesliga, de hoogste divisie in het Duitse betaald voetbal. Gisteren werden de eerste conclusies getrokken. Wat valt er in de ogen van de scheidsrechters tot dusverre het meeste op? „Door het ontbreken van het publiek krijg je in het veld een totaal andere sfeer. Het pure voetbal lijkt ook te zegevieren.”