‘Bij Heracles waken ze voor het Peterson-syndroom bij Dessers’

Ballen VerstandENSCHEDE - In een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand kijken clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde vooruit op de aankomende speelronde in de Eredivisie. Wat kunnen we komend weekend verwachten van FC Twente en Heracles?

FC Twente traint steeds vaker achter gesloten deuren. Leon staat er dubbel in: “In het buitenland en bij Ajax en PSV is het heel gewoon. Aan de andere kant ik: het is FC Twente. Daar staan tien mensen langs de kant. In het spel zien we het in ieder geval niet terug.” Besloten trainen is bij Heracles geen issue: “Daar is iedereen welkom.”

De topscorer

De man van de week: Cyriel Dessers. Topscorer van de Eredivisie, maar volgens Fardau probeert de club te waken voor het Peterson-syndroom, naar de speler die vorig jaar in een dip terecht kwam na een soortgelijke hype. “Ik heb het idee dat Dessers wel met beide benen op de grond staat.”

Dan statistieken. De speler met de meeste mislukte voorzetten in de Eredivisie is er één van FC Twente. “Pleguezuelo. Zestien keer. Dat is best vaak. Vaker op voorzetten trainen dus”, is Leon duidelijk.

Still uit de video
Volledig scherm
Still uit de video © Ballen Verstand