Volledig scherm
Sebas Diniz uit Borne in actie op de 100 meter tijdens de eerste grote internationale schaatswedstrijd ooit op IJsbaan Twente: de World Cup voor junioren. © VINCENT JANNINK

Bornse schaatser Diniz naar Jeugd Olympische Spelen

De Bornse schaatser Sebas Diniz is geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen. Die worden volgende maand gehouden in het Zwitserse Lausanne.

De KNSB heeft vier langebaanschaatsers en drie shorttrackers voorgedragen voor deelname aan de Youth Olympic Games (YOG). De 17-jarige sprinter Sebas Diniz is een van de langebaanschaatsers. De Tukker krijgt gezelschap van Myrthe de Boer, Isabel Grevelt en Remo Slotegraaf.

Het viertal komt in de eerste week van de Jeugd Olympische Spelen in actie. Hun wedstrijden zijn van 12 tot en met 16 januari op de (openlucht) ijsbaan van St. Moritz. Op het programma staan de 500 en 1500 meter, de mass start en een gemengde team sprint.

Op het shorttrackijs mogen Michelle Velzeboer, Diede van Oorschot en Jenning de Boo Nederland vertegenwoordigen. Zij rijden hun wedstrijden in de tweede week van het programma, van 17 tot en met 22 januari in de olympische ‘hoofdstad’ Lausanne. De titels worden verdeeld op de 500 en 1000 meter en de mixed relay.

De chef de mission van de Oranje-delegatie bij deze YOG is oud-schaatsster en olympisch kampioene Marianne Timmer.