Moniek Tenniglo (midden) samen met ploeggenotes Annemiek van Vleuten en de Australische Sarah Roy. Het drietal komt zaterdag in actie tijdens Omloop Het Nieuwsblad.
Volledig scherm
Moniek Tenniglo (midden) samen met ploeggenotes Annemiek van Vleuten en de Australische Sarah Roy. Het drietal komt zaterdag in actie tijdens Omloop Het Nieuwsblad. © Cor Vos

Bornse Tenniglo trapt wielerjaar af met Omloop Het Nieuwsblad

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint zaterdag ook het wielerjaar voor de Bornse Moniek Tenniglo. De 31-jarige renster komt voor het tweede jaar op rij uit voor de Australische World-Tourformatie Mitchelton-Scott. 

De eerste vrouwenkoers in het Vlaamse klassieke wielervoorjaar bestaat uit een wedstrijd van 123 kilometer, waarin de rensters tien hellingen en vijf kasseistroken voorgeschoteld krijgen. Het startschot in Gent klinkt voor de vrouwen om 11.43 uur, de finish is - net als de mannen - op de Onderwijslaan in Ninove. 

Tenniglo is een van de zes rensters van Mitchelton-Scott, waar de meeste aandacht uitgaat naar regerend wereldkampioene Annemiek van Vleuten. Met Janneke Ensing heeft de ploeg een derde Nederlandse renster in dienst.

De Twentse renster staat ook nog genoteerd voor de Italiaanse koersen Strade Bianche en Trofeo Alfredo Binda, al is het doorgaan van die wedstrijden nog niet zeker vanwege het coronavirus.