'Boschker kan meer gif brengen in de selectie van FC Twente’

Ballen VerstandENSCHEDE - De Ballen Verstand is terug uit de winterstop! Leon en Fardau kijken vooruit op de komende speelronde in de Eredivisie. Wat kunnen we dit weekend én de tweede seizoenshelft verwachten van FC Twente en Heracles.

De winterstop zit erop, dus de grote vraag is: hoe komen FC Twente en Heracles uit de ‘rust’ en welke spelers komen en gaan? Op het moment van de opname is Ajax-aanvaller Noa Lang een veelgenoemde naam bij FC Twente, maar de beoogde versterking van de Tukkers is ook in beeld bij Heerenveen. “Ik ga een enorm cliché gebruiken...”, zegt Leon. “...maar het kan met deze jongen alle kanten op. Hij kan goed voetballen, maar het is ook een beetje een ongeleid projectiel. Ik vraag me af of de technische staf van Twente dat aankan.”

Al wel binnen bij FC Twente: Giovanni Troupée. “Een jongen met een goeie mentaliteit en energie, waarmee Twente er op vooruit gaat”, is Leon duidelijk.

Heracles en nieuwjaarsrecepties

Heracles heeft een goede winterstop achter de rug, met een indrukwekkende oefenzege op  Bayer Leverkusen. “Dan zal het dit weekend wel fout gaan tegen Emmen”, lachen Fardau en Leon. En ook de nieuwjaarsrecepties van beide clubs zijn weer achter de rug. Bij die van Heracles ging het vooral over een voller stadion. “Er kunnen er nog duizend bij. Maar tussen de tien-en elfduizend vind ik ook best wel mooi”, zegt Fardau. “Ze hadden er vroeger achtduizend, dat is toch een groei.”

Bij de nieuwjaarsreceptie van FC Twente uitte directeur Paul van der Kraan ambitieuze woorden: de club wil terug naar de subtop. “Ik vind dat je wel moet oppassen door daar getallen aan te koppen, rond de vierde plaats”, is Leon voorzichtig. “Doe dat niet. Je maakt het nooit waar en wordt er op afgerekend.”

Hoe slap is FC Twente? Dat vraagt Fardau zich af. “Je moet er bij deze selectie echt bovenop zitten”, reageert Leon. “Bij de keepers zit de meeste beleving, de groep van Sander Boschker. Daar zit spirit in. Vanuit de staf moet daar veel meer energie in gelegd worden.”

Volledig scherm
Leon en Fardau kijken vooruit op de komende speelronde in De Ballen Verstand © Still uit de video