Volledig scherm
Gerco Schröder, eerder in actie tijdens CSI Twente. © Robin Hilberink

Braziliaanse zege in kwalificatie CSI Twente

De Braziliaanse springruiter Marlon Zanotelli heeft donderdagmiddag de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente gewonnen. Met zijn 10-jarig paard J-Figyelem was hij de snelste foutloze deelnemer in de afsluitende barrage.

Zanotelli finishte in een tijd van 36,72 seconden. Daar wist geen andere combinatie nog onder te duiken. Het leverde de Braziliaan de zege en een cheque op van 8250 euro. Tweede in deze vijfsterrenrubriek met hindernissen van 1.50 meter hoogte werd de Italiaan Gianni Govoni met Antonio in 37,94 seconden. De derde plaats ging naar Gerardo Menendez uit Spanje, die met Costello DC een eindtijd van 40,35 seconde noteerde.

Van de 52 gestartte combinaties wisten er tien een foutloze eerste omloop af te leggen. Vier combinaties trokken zich terug uit de barrage. Daarin kwam wel Gerco Schröder in actie, die met Davino Q een balk in het zand tikte. Zijn eindtijd van 43,12 seconden was dat uiteindelijk goed voor de zesde plaats.  

Willem Greve wist zich met Zypria S niet te plaatsen voor de barrage na een hindernisfout. De Markeloër eindigde als vijftiende, een plaatsje achter Jeroen Dubbeldam. De meervoudig kampioen uit Weerselo had de 11-jarige Donjo gezadeld en noteerde in de eerste omloop een hindernisfout.