Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde. © Marco de Swart

Clubliefde

BankzitterMisschien kun je er een caravan neerzetten - op de parkeerplaats is ruimte zat. Deze al dan niet goed bedoelde vakantietip komt niet uit een wervende folder van een reisbureau. Het is een boodschap die menig vrijwilliger ongetwijfeld bekend in de oren zal klinken als hij of zij weer op het fietsje stapt om naar de club te gaan, terwijl de planten in de tuin om water schreeuwen. 

Er is altijd wel iets wat de liefhebber drijft: speelt de onder 19 thuis? Is de rotzooi bij veld 3 opgeruimd? Zijn er genoeg mensen voor het oud papier? Is de bar bezet en hoe staat het eigenlijk met die talentvolle onder 15-lichting? Kijk, daar gaat-ie weer, die ouwe van me, op weg naar de club, omdat de nieuwe pupillengoals geplaatst moeten worden.

  1. Verstappen wint bizarre GP, Ferrari's klappen op elkaar
    Samenvatting

    Verstappen wint bizarre GP, Ferrari's klappen op elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.