Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © EPA

De Tour wacht wel op Van der Poel

ColumnVerslaggever Pim Bijl stelt dat de carrièreplanning van Mathieu van der Poel om zeep is. ,,Maar écht: ooit zal hij de Tour de France rijden", zo schrijft hij in zijn column. ,,Zes renners die na hun 27ste verjaardag debuteerden, wonnen zelfs de Tour de France.”

Lang gingen de vragen over welke wedstrijden door zouden gaan en welke niet, maar op die surrealistische hier-is-niets-aan-de-handeditie van Parijs-Nice na vielen de koersen vroeg of laat allemaal om. De lente gaat door, het voorjaar in het wielrennen niet. Zonde voor degenen die zich in vorm hadden getrapt en zonde voor degenen die daar languit op de bank of langs het parkoers van hadden willen genieten. En zonde voor Mathieu van der Poel, die favoriet was geweest in alle klassiekers waarin hij zou debuteren, van Strade Bianche en Milaan - San Remo tot Parijs - Roubaix.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.