Volledig scherm
Rick Pluimers naar het WK. © Lars Smook

Debuut van Rick Pluimers in Overijssel

OOTMARSUM - Rick Pluimers (18) staat op zaterdag 4 mei aan de start van de Ronde van Overijssel. De eerstejaars belofte uit Enter onthulde dat bij het wielercafé van de Ronde van Overijssel en De Twentsche Courant Tubantia in Ootmarsum. 

De renner, die vorig jaar als nog het WK bij de junioren mocht rijden in Innsbruck, ziet zich daarmee beloond voor een sterk begin van zijn seizoen als beloftenrenner bij de continentale formatie MonkeyTown. Zo was Pluimers tiende in de Dorpenomloop van Drenthe en dertiende bij zijn debuut in de Ster van Zwolle. „Ik heb de overstap goed verteerd. Je rijdt bij de elite/beloften soms vijftig tot tachtig kilometer meer dan ik bij de junioren gewend was. Er wordt soms wel heel hard gereden in deze categorie, maar wel meer gecontroleerd. Ik kan goed mee doen tot nog toe”, aldus Pluimers.

Sprint

Zijn doel is in de komende periode ook in de sprint proberen mee te doen. „Ik denk dat ik dit seizoen wel redelijk klaar ben voor de beloftencategorie. Ik hoop mijn niveau van begin dit seizoen vast te houden, maar het zou mooi zijn nog een paar mooie uitschieters te hebben. Uiteindelijk zou het mooi zijn om prof te worden. Een echt tijdspad daarvoor heb ik nog niet.”

Voorlopig is hij blij de Ronde van Overijssel te mogen rijden. „Ik heb het onlangs gehoord en kijk er erg naar uit.”