Ongekroonde Kampioenen: Reutum JO10
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Reutum JO10 © Ellen Veldhuis

Dit zijn de laatste Ongekroonde Kampioenen!

eregalerijHet ging zo lekker en het zag er zo mooi uit. Hier en daar werd er al volop aan het kampioensfeest gedacht, maar helaas… De uitbraak van het coronavirus heeft alles veranderd. Geen officiële titel, maar wel een plek in onze eregalerij Ongekroonde Kampioenen van 2020.

De afgelopen dagen heeft de sportredactie van deze krant al heel veel mailtjes met foto’s en ‘eindstanden’ ontvangen van mogelijk toekomstige kampioenen*. Nog een keertje voegen we wat sterrenteams toe aan deze indrukwekkende lijst, het is de laatste update van de eregalerij!

REUTUM JO10

Groot of klein, jong of oud. Ze speelden allemaal om te winnen. Net als de voetballertjes van Reutum JO10. Het team had alle wedstrijden nog gewonnen, de platte wagen stond al bijna klaar voor de trots van de plaatselijke voetbalvereniging. Het kwam er niet van, corona gooide roet in het eten. Schrale - maar toch ook bijzondere - troost in een verdiende plek in onze eregalerij. Volgend seizoen nieuwe ronde.

DES 4

Ongekroonde Kampioenen: DES 4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: DES 4 © Richard Lohuis

Na het kampioenschap in de zesde klasse een jaar eerder was DES 4 het afgelopen seizoen hard op weg naar weer een titel. En dat nota bene een klasse hoger. Het veruit oudste team in hun competitie, maar wel op kampioenskoers. De selectie kan terugkijken op ‘heroïsche gevechten in een legendarisch seizoen’. Prima toch?

WILHELMINASCHOOL C1

Ongekroonde Kampioenen: Wilhelminaschool C1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Wilhelminaschool C1 © Bernke Quint

Het kampioenschap van de C1 (promotie-hoofdklasse) zou niet alleen een kroon zijn geweest op een zeer mooi seizoen, maar ook nog eens op het 100–jarig bestaan van S.V. Wilhelminaschool. De voetballers van C1 hadden met de titel historie kunnen schrijven, maar moeten het nu doen met een plek in onze eregalerij. Op zich is daar natuurlijk ook helemaal niets mis mee.

TONEGO’65 

Ongekroonde Kampioenen: Tonego’65 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Tonego’65 1 © Alexandra Voogsgeerd

Net als de vrouwen zijn ook de mannen van Tonego’65 1 in de derde klasse op de eerste plek in de competitie geëindigd. Het was dus, zonder de uitbraak van het coronavirus, een prima seizoen voor de Haaksbergse basketbalvereniging.

TWENTE’05 MA1 

Ongekroonde Kampioenen: Twente’05 MA1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Twente’05 MA1 © Wybren Oppedijk

Met een voorsprong van liefst vijftien punten op de nummer twee was het gat bijna niet meer te dichten. De volleybalsters van Twente’05 MA1 hadden het kampioenschap al bijna binnen. Wat wel ontbrak was een goede teamfoto, maar bovenstaande plaat verdient toch een plek in onze eregalerij.

RKZVC JO17-1

Ongekroonde Kampioenen: RKZVC JO17-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: RKZVC JO17-1 © Sven Doppen

Oh oh wat hadden ze hun zinnen gezet op het kampioenschap in de tweede klasse. De voetballers van RKZVC JO17-1 waren er klaar voor. Met een eerste plek op de ranglijst konden de spelers zich opmaken voor een mooi slotakkoord, maar dat kwam er niet van. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen?

NEO JO 12-3

Ongekroonde kampioenen: NEO JO 12-3
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: NEO JO 12-3 © NEO

NEO was hard op weg naar de titel. ‘We stonden al met 14 punten voor en we hadden doelsaldo van 20+’, staat er in de mail. Geen platte wagen, wel een vermelding op deze plek en een leuke foto.

ISIVOL N6 1

Ongekroonde kampioenen: Isivol N6 1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Isivol N6 1 © Nathal Kamphuis

De meiden van Isivol stonden op het punt voor het eerst in hun carrière kampioen te worden, maar helaas… Ook door het kamp naar Ameland, vanwege het afscheid na 25 jaar van de trainster, ging een streep. Wel maakte de ploeg een creatieve foto. Dus zeker een plekje in onze galerij.

BLAUW-ZWART D1

Ongekroonde kampioenen: Blauw Zwart D1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Blauw Zwart D1 © S. Dijkstra

Blauw-Zwart uit Wierden werd ongeslagen kampioen van de zaalcompetitie. Er stonden nog twee wedstrijden op het programma, maar de eindstand zou niet meer veranderen. Ondanks dat kampioenschappen officieel niet tellen werd er wel een klein feestje gevierd en kregen de korfballers en medaille van de club.

HOEVE  VOORUIT VR25+2

Ongekroonde kampioenen: Hoeve Vooruit vr25+2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Hoeve Vooruit vr25+2 © Anne Borghuis

In het najaar kon Hoeve Vooruit wel een feestje vieren (en drankje nemen) op het veld. De ploeg eindigde ongeslagen  bovenaan. Het nieuwe jaar begon heerlijk, in de nieuwe poule won de ploeg de eerste wedstrijd met 9-2. Een garantie voor (weer) een titel was die ene zege natuurlijk niet, een goed voorteken wel.

EZC 1

Ongekroonde kampioenen: EZC
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: EZC © Demian Haveman

Het was een vreemd seizoen voor het eerste mannenteam van EZC. Na een ongeslagen eerste seizoenshelft leek de titel al binnen handbereik voor de waterpoloclub uit Enschede.  In het tweede deel van de competitie kwam de klad er in en raakte de ploeg koppositie kwijt, maar die werd in de laatste wedstrijd voor het einde vanwege het coronavirus  weer teruggepakt. 

DE ESCH 5

Ongekroonde kampioenen: De Esch 5
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: De Esch 5 © Jort Beugelaar

Het eerste seizoen bij de senioren leverde De Esch 5 meteen een hoop succes op. De ploeg stond bovenaan, maar de titel werd noodgedwongen uitgesteld. Net als overwinningsfoto’s. Wel ontvingen we de teamfoto. Puntje van aandacht: die mag de volgende keer wel van betere kwaliteit… Maar zeker een plek in de eregalerij.

WVC VOLLEY DAMES 2

Ongekroonde kampioenen: WVC Volley Dames 2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: WVC Volley Dames 2 © Peter Raben

Geen kampioenschap, maar toch goed nieuws voor WVC. Als koploper uit de tweede klasse mag de ploeg toch promoveren. ‘Toch nog ons feestje door 1938492 miljoen pogingen tot deze foto’, staat er in de mail van het team.

PEATMINERS

Ongekroonde kampioenen: Peatminers M16
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Peatminers M16 © Maarten Reuver

Peatminers uit Vriezenveen was tot het moment dat de competities werden gestaakt bezig met een zeer succesvol seizoen. Maar liefst 5 van de 13 teams streden volop voor het kampioenschap in de diverse klassen. Vier teams eindigden de strijd, weliswaar voortijdig, op de eerste plaats. Ook het vijfde team (V16-1) leek de strijd te gaan winnen, maar moest de eerste plaats nog delen op het moment dat de competitie beëindigd werd. In de tweede klasse onder 16 was het team van coach Niek Nijland (foto) het hele seizoen al koploper. Met slechts één nederlaag in 16 wedstrijden lag het kampioenschap binnen handbereik.

HAVOC MC2

Ongekroonde kampioenen: Havoc MC2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Havoc MC2 © Carry Strecker

De volleybalsters van Havoc MC2 uit Haaksbergen, uitkomend in de eerste klasse, waren goed onderweg naar het kampioenschap. De ploeg stond bovenaan met 3 punten voorsprong op de nummer 2. Geen kampioensfeest, wel een feestelijke foto.

RKVZC JO11-1

Ongekroonde kampioenen: RKZVC JO11-1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: RKZVC JO11-1 © Sven Doppen

RKZVC JO11-1 was bezig aan een sterk seizoen in de tweede klasse. De ploeg verloor niet, scoorde aan de lopende band en stond bovenaan. De strijd was nog niet beslist, maar de Achterhoekers hadden wel de beste papieren.  

 VALLEY BUCKETEERS U12-1

Ongekroonde kampioenen: Valley Bucketeers U12-1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Valley Bucketeers U12-1 © Kim Groothuis

Valley Bucketeers zou op 4 april kampioen zijn geworden. Dit seizoen won de ploeg, op 1 wedstrijd na, alles. De opdracht voor het restant van de competitie? Gedurende drie wedstrijden de eerste plek verdedigen. Het mocht niet zo zijn...

TONEGO’65 VSE 1

Ongekroonde Kampioenen: Tonego’65 VSE 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Tonego’65 VSE 1 © Alexandra Voogsgeerd

In de eerste klasse waren de basketbalsters van Tonego’65 1 bezig aan een prima seizoen, met kansen op de ideale afsluiting: met een kampioenschap. Met zes punten voor op de nummer twee Arriba leek er weinig aan de hand voor het Haaksbergse team. Totdat… 

WS TWENTE 015

Ongekroonde Kampioenen: WS Twente 015
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: WS Twente 015 © Marco van der Woning

Lange tijd ongeslagen, ook van de nummer twee gewonnen. Maar toen door ziekte van een paar spelers toch nog een nederlaag voor de waterpoloërs van WS Twente 015. Het kampioenschap kwam er niet door in gevaar en de ploeg was de trotse koploper op het moment dat de competitie alsnog werd stilggelegd. Geen kampioenen en degradanten in het waterpolo, maar wel in onze eregalerij.

RIGTERSBLEEK G2

Ongekroonde Kampioenen: Rigtersbleek G2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Rigtersbleek G2 © Jutta Mersmann

In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal was het Enschedese Rigtersbleek G2 hard op weg naar de titel. De grootste concurrent, DOS’37/DETO G1, was al op een aardige achterstand gezet. Het kampioenschap lonkte, maar het mocht niet zo zijn. Wat wel zeker is, is een mooie plek in deze bijzondere lijst.

RKSV BORNERBROEK 4

Ongekroonde Kampioenen: RKSV Bornerbroek 4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: RKSV Bornerbroek 4 © Kevin Stamsnijder

De voorsprong was niet groot en het zou een nog ongemeen spannend slot zijn geworden, maar dat doet er niet toe. Het vierde elftal van RKSV Bornerbroek, ook wel het Bierde Elftal genoemd, stond op de eerste plaats toen de competitie werd afgebroken. Geen kampioenschap, maar wel een plek in onze eregalerij voor dit gezellige team uit de zevende klasse van het zondagvoetbal.

VOLLEY’68 N6 1

Ongekroonde Kampioenen: Volley’68 N6 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Volley’68 N6 1 © Maaike Welpelo

De volleybalsters van Volley’68 N6 1, spelend in de eerste klasse van de CMV-competitie, waren erg gebrand op een kampioenschap. Ze zagen zich al op het veld staan als winnaars van de titel. Volgend seizoen mogen ze hun geluk beproeven in de C-jeugd. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

UITSMIJTERS U12-3

Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U12-3
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U12-3 © Petra Slots

Met nog vijf wedstrijden te gaan, hadden de basketbalsters van U12-3 van de Uitsmijters in de derde klasse er nog heel veel zin in. Maar helaas kwam daar abrupt een einde aan. Ze waren ongeslagen en wilden dat zo houden. Dan maar alle ballen op het nieuwe siezoen.

WVC VOLLEY MB1

Ongekroonde Kampioenen: WVC MB1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: WVC MB1 © Femke ter Harmsel-Boone

Na een promotie in de eerste helft (ongeslagen kampioen zonder setverlies) stond de volleybalploeg in het tweede deel na 5 wedstrijden op 25 punten in de eerste klasse D. Ze hebben dus dit hele competitiejaar maar één set verloren. Het tweede kampioensfeest kwam er officieel weliswaar niet, maar werd wel op een creatieve manier een gevierd.

SV ENTER 45+

Ongekroonde Kampioenen: SV Enter 45+
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: SV Enter 45+ © Rob Braamhaar

SV Enter kende 1 offday, maar verder ging het dit seizoen crescendo.  De ploeg was dan ook dicht bij het kampioenschap. Dat zou normaliter rond pasen gevierd worden, maar helaas…  ‘Laten we hopen dat we samen het coronavirus verslaan. Volgend jaar op voetbal gebied weer nieuwe ronde, nieuwe kansen’, aldus de mail van SV Enter. En zo is het. 

FC EIBERGEN JO12-2

Ongekroonde Kampioenen: FC Eibergen JO 12-2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: FC Eibergen JO 12-2 © Anneloe Roessink

FC Eibergen was klaar voor het kampioenschap en bijbehorende platte wagen. De ploeg won alle duels, maar het feest bleef uit. Komend seizoen een nieuwe poging, maar nu wel een plek in deze eregalerij!

HV BENTELO MEISJES D

Ongekroonde kampioenen: Bentelo Meisjes D
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Bentelo Meisjes D © Nancy Rouwenhorst

De ploeg is al een paar seizoenen op jacht naar een overwinning, maar telkens lukte het (net) niet.  Dit seizoen was alles anders.  Met slechts 1 verloren wedstrijd stond Bentelo eerste. Het kampioensfeest kwam er weliswaar niet, met het vertrouwen zit het wel goed!

TVC’28 4

Ongekroonde kampioenen: TVC'28 4
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: TVC'28 4 © Thijs Olde Hampsink

TVC’28 4 kende een lekker  seizoen. Na 13 duels stond de ploeg bovenaan in de reserve vierde klase. De laatste wedstrijd voor de coronacrisis was een spannende, tegen de destijds nummer 2 De Tukkers 3. Door een goal in de 88e minuut won TVC met 1-0, waardoor een gat werd geslagen met de concurrentie. ‘Helaas, maar begrijpelijk, mocht de kampioenskoers niet voortgezet worden’, aldus TVC in een mail.  ‘Ook stond ons team in de kwartfinale van de beker.’

WILHELMINASCHOOL JO11-2

Ongekroonde kampioenen: Wilhelminaschool JO11-2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: Wilhelminaschool JO11-2 © Remco Mentink

Na de winterstop draaide Wilhelminaschool JO11-2 op volle toeren. In de competitie was de ploeg uit Hengelo ongeslagen. De statistieken waren indrukwekkend: 33 doelpunten voor, negen tegen. De jongens waren op weg naar het kampioenschap.  

MVV’29 4

Ongekroonde Kampioenen: MVV’29 4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: MVV’29 4 © Stan Holtkamp

Helaas het seizoen niet af kunnen maken met een echte titel. Zoals het vierde elftal van MVV’29 twee jaar geleden wel presteerde. Dit seizoen was het team in de vijfde klasse - 14 zondag op weg naar het kampioenschap, maar met MVV 4 het doen met de foto van twee jaar geleden.

FC TWENTE JO15-1

Ongekroode Kampioenen: FC Twente J015-1
Volledig scherm
Ongekroode Kampioenen: FC Twente J015-1 © Bart Bruins

Op doelsaldo koploper in de ‘Eredivisie Laag Voorjaar’. De selectie van FC Twente onder vijftien jaar had afgelopen seizoen weliswaar eenmaal verloren en ADO Den Haag niet, maar dankzij een beter doelsaldo krijgt het team een plek in onze bijzondere eregalerij.

DAARLE 2 ZAT

Ongekroonde Kampioenen: Daarle 2 zaterdag
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Daarle 2 zaterdag © Luuk Bloemendal

Ook in Daarle zijn Ongekroonde Kampioenen te vinden. Wat te denken van dit zogeheten sterrensensemble: Sportclub Daarle 2, de nummer één in de zaterdag vijfde klasse-17. Het zou nog een zware dobber worden, maar dat doet er nu niet meer toe. 

HET RAVIJN DA1

Ongekroonde Kampioenen: Het Ravijn Da1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Het Ravijn Da1 © Wim Beunk

Eindelijk lonkte weer eens de strijd in de play-offs om de landstitel. De waterpolosters van Het Ravijn waren goed op weg en bezig aan een prima seizoen. Op een eerste plaats in de reguliere competitie van de eredivisie. Totdat de maatregelen werden getroffen als gevolg van het coronavirus. Weg kans op een landskampioenschap voor de Nijverdalse ploeg.

PH 3 ZAT

Ongekroonde Kampioenen: PH 3 Zat
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: PH 3 Zat © Joost Brama

De Ongekroonde Kampioen van de reserve derde klasse-H. De Almelose zaterdagvoetballers van PH 3 waren een jaar eerder al kampioen geworden in de vierde klasse (zie foto) en zouden het nu weer flikken. Twee op rij. Het blijft bij die gedachte.

ORANJE NASSAU JO17-4

Ongekroonde Kampioenen: ON JO17-4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: ON JO17-4 © Chris Hammink

Ook voor JO17-4 van het Almelose Oranje Nassau zou het dit seizoen gaan gebeuren: het binnenhalen van de titel. Na vier speelronden al op de eerste plaats, met de meeste punten en het beste doelsaldo. Het feestje komt er nog wel, maar op een echt kampioenschap zullen ze nog moeten wachten.

PH VR 1

Ongekroonde Kampioenen: PH VR 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: PH VR 1 © Sophie Steenkamp

Het afgelopen najaar begonnen in de vijfde klasse-04. Tien van de dertien wedstrijden gewonnen, zeventig doelpunten voor, zestien tegen. Ondanks dat het team geen keeper heeft. En een plek in onze eregalerij.

ORION J3 U16

ORION J3 U16
Volledig scherm
ORION J3 U16 © Brenda Berfelo

Maar liefst elf van de twaalf wedstrijden wisten ze te winnen, de badmintonners van Orion J3 U16. Als eerste geëindigd in hun klasse, maar strijden om het regionale kampioenschap U16 zat er niet meer in.

TVO 4

Ongekroonde Kampioenen: TVO 4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: TVO 4 © Tom Ellenbroek

Dankzij een beter doelsaldo. De voetballers van TVO 4 stonden bovenaan in de ranglijst van de reserve zevende klasse-21. Met hetzelfde aantal punten als Rood Zwart 6, maar zes doelpunten meer gescoord. Het doet er in feite niets aan toe, TVO 4 mag zich rekenen tot de Ongekroonde Kampioen van 2020.

DE LUTTE 1

Ongekroonde Kampioenen: De Lutte 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: De Lutte 1 © Ivo Grashof

Het was niet de vraag óf, maar wannéér ze kampioen werden. Zo was vijfdeklasser De Lutte als enige in het verspreidingsgebied van deze krant nog zonder nederlaag (veertien keer winst, een gelijkspel). De ploeg stond in de vijfde klasse A twaalf punten voor op plek 2. Voor De Lutte waren de druiven wel heel erg zuur. De foto is gemaakt na de overwinning op ‘t Centrum.

TWENTE’05 MB 3

Ongekroonde Kampioenen: Twente’05 MB3
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Twente’05 MB3 © Aniek Fabricius

Als team maakte de volleybalsters van Twente’05 meisjes B3 het afgelopen seizoen heel veel progressie en dat was ook terug te zien in de stand. Het kampioenschap lonkte, voor velen zelfs hun eerste. Zo dicht bij, en dan uiteindelijk niets hebben. Enkel mooie herinneringen. En een plek in deze eregalerij.

BON BOYS JO12-1

Ongekroonde Kampioenen: Bon Boys JO12-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Bon Boys JO12-1 © Marieke Hummel

Winterkampioen waren ze al de jongens van Bon Boys JO12-1. Maar de Haaksbergse voetballertjes droomden van meer in de hoofdklasse. Het blijft bij dromen. 

UDI 1

Ongekroonde Kampioenen: UDI
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: UDI © Gert-Jan Meester

Trotse koploper in de vierde klasse B van het zondagvoetbal: het eerste team van UDI. De Enschedese formatie was hard op weg naar het kampioenschap, maar dat feest ging niet door. Wel een plaats in de eregalerij.

TUBANTIA ZAT 2

Ongekroonde Kampioenen: Tubantia ZAT 2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Tubantia ZAT 2 © Joris Kole

Al zeven jaar bij elkaar, maar afgelopen seizoen eindelijk eens van constant niveau.  De zaterdagvoetballers van Tubantia 2 waren op weg naar het kampioenschap in de vijfde klasse. Na de winterstop werden de eerste twee wedstrijden gewonnen, het duel tegen uitdager Wilhelminaschool werd bij een 1-0 voorsprong in de rust voortijdig gestaakt. Met nog een (halve) wedstrijd tegoed, was dit team koploper.  ‘Een eervolle vermelding in de Tubantia is natuurlijk geen kampioenschap, maar maakt toch veel goed’, staat in de mail geschreven. Waarvan akte!

Dynamo CMV 5-2

Ongekroonde Kampioenen: Dynamo CMV 5-2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Dynamo CMV 5-2 © Noortje ter Beke-Mittendorff

Voor de eerste keer in hun nog prille volleybalcarrière zouden de meiden van Dynamo CMV 5-2 afgelopen seizoen kampioen kunnen worden. Aanvankelijk met z’n viertjes, maar later kwam er nog versterking bij. Samen vormden ze een enthousiast team, dat wedstrijden maar bleef winnen. Maar nu is een plek in deze eregalerij waar ze het mee moeten doen.

RZ&PC De MORS DG1

Ongekroonde Kampioenen: DG1 De Mors
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: DG1 De Mors © Rianne Lichtenberg

De jongens van team DG1 van RZ&PC De Mors (waterpolo onder 13 jaar) waren op weg om de competitie in de derde klasse als kampioenen af te ronden. Ze konden al niet meer ingehaald worden én waren ongeslagen. Maar ja, toen eindigde de competitie. De spelers kregen allemaal een medaille thuisbezorgd en staan daar nu trots mee in onze eregalerij der kampioenen.

WOUT JANSEN A3

Ongekroonde Kampioenen: Wout Jansen A3
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Wout Jansen A3 © Roderik Akkerman

De tennissers van team Wout Jansen (A3) hadden met nog twee wedstrijden te spelen het kampioenschap al zo goed als zeker in de tas. Ongeslagen bovendien. Extra zuur omdat dit het eerste jaar was met een nieuw gevormd team vanuit verschillende windstreken, waaronder Den Haag en Deventer.Hulde ook voor de creatieve foto.

REKKEN 1

Ongekroonde Kampioenen: SP Rekken 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: SP Rekken 1 © Jelle Nijhof

Kampioen zonder titel. Dat geldt ook voor de voetballers van het eerste team van Sp. Rekken. Met maar liefst veertig punten uit vijftien wedstrijden stonden de mannen ruim aan de leiding in de vijfde klasse B, op het moment dat de competitie werd beëindigd. Uithuilen en volgend seizoen opnieuw proberen.

DYNAMO CMV6-1

Ongekroonde Kampioenen: Dynamo cmv6-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Dynamo cmv6-1 © Anouek Boerrigter

Het ging ook heel erg goed bij de volleybalsters van Dynamo CMV6-1. De ploeg uit Tubbergen was op weg naar het kampioenschap in de hoofdklasse, want ze stonden op een eerste plaats in hun poule. 

CUPIDO HS 1

Ongekroonde Kampioenen: Cupido HS 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Cupido HS 1 © Martijn Vennegoor

De gehele competitie stonden de volleyballers van Cupido 1 uit Hengevelde bovenaan in de derde klasse. 63 punten uit vijftien wedstrijden. De Rosstars volgden als tweede op ruime afstand. Hoog tijd voor een mooi kampioensfeestje dus, dachten ze al vooraf in Hengevelde. Een plaats in onze eregalerij, daar zullen de mannen het mee moeten doen. Volgend seizoen spelen ze in de tweede klasse. 

EKC NÄÄS 1

Ongekroonde Kampioenen: EKC Nääs 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: EKC Nääs 1 © Wilfred Onstein

Geen titel, maar wel een promotie. Een doekje voor het bloeden van de korfballers van het Enschede EKC Nääs. Het team beëindigde de competitie als eerste in de tweede klasse en mag het volgend seizoen een niveautje hoger proberen. Na afloop dan maar een dubbel kampioenschapsfeest vieren?

QUICK’20 JO11-6

Ongekroonde Kampioenen: Quick’20 J011-6
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Quick’20 J011-6 © Sander Naberman

Sterk teruggekomen na de winterstop. De voetballers van JO11-6 van het Oldenzaalse Quick’20 werden in de loop van het seizoen een steeds beter en meer samenspelend team. Dat had goede gevolgen, zie de eerste plaats op de ranglijst. Met een indrukwekkend doelsaldo: 42 voor en 3 tegen. Maar daar bleef het ook bij, nadat het seizoen plotsklaps werd afgesloten.  

VOGIDO 4

Ongekroonde Kampioenen; Vogido 4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen; Vogido 4 © Lars Oosting

Met zo’n omvangrijke selectie moet je ook wel bovenaan staan. En dat deed Vogido 4 dan ook in de zevende klasse-28 van het zondagvoetbal. Maar ook dit Enschedese team kon het seizoen niet afmaken zoals ze hadden gehoopt. En misschien wel gedroomd...

BORNERBROEK/ZENDEREN D1

Ongekroonde Kampioenen: Bornerbroek/Zenderen D1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Bornerbroek/Zenderen D1 © Ilse Lohuis

Alle wedstrijden gewonnen, maar toch geen titel. Het is ook de handbalsters van D1 van de combinatie Bornerbroek/Zenderen dit seizoen overkomen. Maar volgens de coaches Angela en Ilse verdienen de meiden van dit nieuw gevormde team voor honderd procent de titel Kampioen. 

LEDO DR 1

Ongekroonde Kampioenen: Ledo DR 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Ledo DR 1 © Petra

Voor de eerste keer in historie van de club zou het eerste team van Volleybal Dames Recreanten van sportvereniging Ledo kampioen worden. De schaal was al verstuurd naar Bornebroek, maar de uitreiking en het feest kon niet doorgaan. Promotie naar de eerste klasse is nog onzeker, omdat de Nevobo het volgende seizoen opnieuw in dezelfde indelingen wil beginnen. Dan maar een plek in deze bijzondere lijst.

 UITSMIJTERS U14-1

Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U14-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U14-1 © Willeke Kromkamp

De basketballers van het Almelose Uitsmijters U14-1 hopen ook op een plek in de eregalerij. Met hun eerste plaats in de tweede klasse krijgen ze die zeker. Dankzij een ruime voorsprong op de nummer twee zijn zij ook de Ongekroonde Kampioenen van 2020. Vorig seizoen bungelden ze nog onderaan in hun klasse, maar dankzij hard trainen en een juiste inzet zorgden ze het afgelopen seizoen voor een ommekeer.

BULLY DS 3

Ongekroonde Kampioenen: Bully 3
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Bully 3 © Janneke Vos

Een eerste plek op de ranglijst voor de hockeysters van OHC Bully 3. Daarmee ook voor deze dames een plek in onze eregalerij. In de reserve overgangsklasse wist de ploeg Union D7 maar nipt voor te blijven, maar ook dat is genoeg. 

RSC B1

Ongekroonde Kampioenen: RSC B1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: RSC B1 © Natasja Vennegoor

De kampioensshirtjes waren al in bestelling, want dat de handbalsters van RSC B1 dit seizoen de titel zouden gaan veroveren was wel duidelijk. In de poule NO TW DB 01 Z stonden ze ruim aan de leiding. Met 320 doelpunten voor, goed voor een gemiddelde van 28 rake treffers per wedstrijd. Vorig seizoen stond het team ook ongeslagen bovenaan, maar werden ze tijdens de winterstop uit de competitie gehaald om nog een klasse hoger te spelen. Helaas zonder hun reeds behaalde punten. Dit jaar waren de speelsters gebrand op het binnen halen van de titel, maar het heeft niet zo mogen zijn.

TWENTE B jongens

Ongekroonde Kampioenen: Twente B jongens
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Twente B jongens © Marlyn Kippers

De handballers van Twente B jongens (een samenwerking tussen Olympia Hengelo en het Bornse Borhave) zijn de niet-officiële kampioen geworden in hun klasse. Het feest komt nog wel een keertje, want voor het einde van de competitie waren zij al met afstand kampioen geworden.

TWENTE’05 B1

Ongekroonde Kampioenen; Twente’05 B1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen; Twente’05 B1 © Bianca Zwijnenberg

Het ene jaar degradatie, een seizoen later afsluiten als de nummer één. Het is de volleybalsters van Twente’05 B1 gelukt. In het laatste jaar dat ze samen een team vormen, wilden ze dat graag afsluiten met een kampioensfeest. Dat is er niet van gekomen, schrale troost is een plek in de eregalerij der kampioenen 2020.

ZUID-ESCHMARKE ZON 2

Ongekroonde Kampioenen: Zuid-Eschmarke zondag 2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Zuid-Eschmarke zondag 2 © Bas Veenendaal

In het 80ste en tevens laatste jubileumjaar van Zuid-Eschmarke stonden zowel de voetballers van zaterdag 2 als die van zondag 2 er heel goed voor. Uiteindelijk zijn de heren van het zondagteam de competitie in de vijfde klasse reserve als eerste geëindigd en krijgt dit team een mooie plek in deze rubriek. Op de foto staan beide teams, vlak voor de traditionele Nieuwjaarswedstrijd.

SPORTCLUB OVERDINKEL 17-2

Ongekroonde kampioenen; Sp Overdinkel JO 17-2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen; Sp Overdinkel JO 17-2 © Sieb Kalter

Ook in Overdinkel hebben ze een virtuele kampioen. De voetballers van Sportclub Overdinkel JO 17-2. Geen kampioensfeest, maar wel een mooie plek in onze bijzondere Eregalerij der Kampioenen.

RZ&PC De Mors BG1

Ongekroonde Kampioenen: BG1 onder 17 De Mors
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: BG1 onder 17 De Mors © Albert ten Hove

De waterpoloërs van RZ&PC De Mors, team BG1 onder de 17, zijn de ongekroonde kampioenen van het afgelopen seizoen. 

GEMINI DS 1

Ongekroonde Kampioenen: Gemini DS 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Gemini DS 1 © Shannen Hemel


Het zevende jaar in de derde divisie A hebben de volleybalsters van Gemini dames 1 afgesloten met een eerste plaats. Het hele stonden de dames bovenaan en hebben daarmee voor een primeur gezorgd: promotie naar de tweede divisie. Nog niet eerder is dat in geschiedenis van Gemini gebeurd. Helaas geen kampioensfeest, maar wel een stap omhoog. Van harte!

HSC’21 ZAT 2

Ongekroonde Kampioenen: HSC’21 zat 2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: HSC’21 zat 2 © Lars ter Avest

Een zeer ruime voorsprong op de nummer twee. Dat hadden de mannen van HSC’21 zaterdag 2. Die titel, daar kon weinig aan misgaan. Totdat het coronovirus roet in het eten gooide. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen voor het team in de vierde klasse.

CVV Achilles E Vr25+

Ongekroonde Kampioenen: Achilles E VR25+
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Achilles E VR25+ © Rob Laan

De voetbalsters van Achilles Enschede waren in hun poule (midweeks-02 regio Twente) hard op weg naar de titel. Nog maar twee wedstrijden hoefden er gespeeld te worden, toen de competitie abrupt werd afgesloten. 

HKC 2

Ongekroonde Kampioenen: HKC 2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: HKC 2 © Hilde Koetsveld

Niet het kampioenschap waarop was gehoopt, wel een promotie naar de reserve tweede klasse van het korfbal. Het Hengelose HKC 2 krijgt ook nog eens een dikke duim omhoog van deze redactie voor de creatieve kampioensfoto! 

.

SCHUURMAN BZC Da 1

Ongekroonde Kampioenen: BZC Da 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: BZC Da 1 © Anna Huizinga

Promotie! Toch nog goed nieuws voor de waterpolosters van Schuurman BZC Da1. De ploeg stond na zeventien wedtrijden in de tweede divisie ruim aan de leiding, met zeven punten voorsprong op Losser. De KNZB liet eerder deze maand weten dat er geen kampioenen worden benoemd. Vrijdag maakte de bond bekend dat de Borculose vrouwen toch zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Een unicum voor de Achterhoekse formatie, die getraind worden door voormalig Nederlands kampioen Jeroen Kuilman van het voormalige topteam bij de mannen.

SCHUURMAN BZC CG1

Ongekroonde Kampioenen: BZC CG1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: BZC CG1 © Anna Huizinga

Dubbel feest bij BZC. Ook de jongens van CG1, uitkomend in de tweede klasse, stonden ruim aan de leiding toen hun seizoen abrupt werd beëindigd. Een plek in onze eregalerij is daarom niet meer dan verdiend, want de ploeg was ongeslagen. Knap werk!

VIPS BARDOT DS 2

Ongekroonde Kampioenen: Vips’83 DS 2
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Vips’83 DS 2 © Chris van Dijken

Het spandoek van de hoofdsponsor voor de kampioenswedstrijd in de tweede klasse B was al gereed, maar het is bekend: het duel ging niet door. Blijft staan dat de volleybalsters van dames 2 van Vips’83 uit Enschede hun seizoen afsloten als de nummer één. 

DELDEN 1

Ongekroonde Kampioenen: Delden 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Delden 1 © Famke Veltman

Na een jaartje in de tweede klasse wilden de handbalsters van Delden 1 direct weer terug naar de eerste klasse. De periodetitel was al binnen, maar werd gevierd zonder feest. Dat zou later nog wel komen… Met nog drie wedstrijden te gaan en met twee punten voorsprong op de nummer twee zijn ze als eerste geëindigd, maar zonder promotie. Op naar het volgende seizoen als sterk team.

DE ESCH 1

Ongekroonde Kampioenen: De Esch 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: De Esch 1 © Rob Teders

Allemaal een biertje #blijfthuis voor het eerste team van De Esch. De Oldenzaalse derdeklasser moest de competitie vroegtijdig afsluiten, maar deed dat als de nummer één. Dus verdienen ze een plek in onze Eregalerij der Kampioenen 2020. 

REUTUM MO11-1

Ongekroonde Kampioenen: Reutum MO11-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Reutum MO11-1 © Bernadet Grundel

Jonge kampioenen uit Reutum. Het tweede jaar samen van de voetbalsters van Reutum MO11-1 was een groot succes. Het kampioenschap lonkte na de zege op de nummer twee, maar helaas… corona. Wel goed voor een plek in onze eregalerij!

BON BOYS 6

Ongekroonde Kampioenen: Bon Boys 6
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Bon Boys 6 © Marry Verhagen

De foto is misleidend, maar het is een ‘oudje’. Van 2018, toen Bon Boys 6 kampioen werd. ‘Met bijna zekerheid’, aldus het mailtje, zou het Haaksbergse team dit seizoen weer kampioen zijn geworden in de zevende klasse. Drie punten voor, met een wedstrijd minder in de benen. Dat zag er allemaal goed uit voor de ploeg uit de Veldmaat. Ze moeten het doen met deze rubriek in plaats van een echt kampioenschap.

UITSMIJTERS VR 18-1

Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters VR 18-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters VR 18-1 © Nathalie Gomez

De wedstrijd van 14 maart zou het verschil maken voor de basketbalsters van Uitsmijters 18-1. De Almelose ploeg was klaar voor het kampioenschap, dat er maar niet zou komen. Het team had er erg naar uitgekeken, mede omdat ze vorig jaar geen officieel kampioen waren geworden als gevolg van dispensatie. Net als toen waren ze ook nu weer ongeslagen.

LSV VR 1

Ongekroonde Kampioenen: LSV VR 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: LSV VR 1 © Ali Yalcin

Van de meiden-onder-19-competitie naar de vijfde klasse van het vrouwenvoetbal. Het ging de speelsters van het eerste zaterdagteam van LSV bijzonder goed af. Tot het stilleggen van de competitie verloor de ploeg geen enkel duel en had het een mooie voorsprong van vijf punten op de nummer twee opgebouwd. En dat met een doelsaldo van +96. Het honderdste doelpunt was slechts een kwestie van tijd. Reden te meer de vrouwen in het debuutjaar op te nemen in onze bijzondere eregalerij.

SDO 1 

Ongekroonde Kampioenen: SDO 1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: SDO 1 © Margreet Nijboer

Geen officieel kampioenschap voor de korfballers van SDO 1 uit Westerhaar, maar wel een promotie naar de derde klasse van de zaalcompetitie. Een mooie prestatie van dit team.

EHC’95 DA B

Ongekroonde Kampioenen: EHC’95 Da B
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: EHC’95 Da B © Hedy Assink

Nog twee wedstrijden en de handbalsters van het Enschedese EHC’95 Da B waren kampioen geworden. Nu moet het team het doen met de eerste plaats in de poule NO Twente DB-02 Z. Het team speelt al jaren samen, maar zal volgend seizoen waarschijnlijk afscheid moeten nemen van een aantal speelsters vanwege studie. Dan is een plek in onze eregalerij een mooie extra beloning.

EFC PW 1885 Zondag 3

Ongekroonde kampioenen: EFC PW 3.
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: EFC PW 3. © Mark de Jong

Na heel veel jaren zou het eindelijk gaan gebeuren: het eerste kampioenschap van het derde zondagteam van PW in de zevende reserveklasse. Helemaal zeker was het natuurlijk niet, want de voorsprong op nummer twee SDC’12 8 bedroeg slechts één puntje. Maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. We zullen het nooit weten, maar het team verdient desalniettemin een terechte plaats in deze eregalerij. 

TVC’28 VR2

TVC’28 VR 2
Volledig scherm
TVC’28 VR 2 © Anouk Rikmanspoel

‘Op z’n Duits’, staat bij de inzending van het tweede vrouwenelftal van TVC’28. In de vijfde klasse-7 is de ploeg koploper, maar zonder de uitbraak van het coronavirus was het ongetwijfeld nog een spannende strijd geworden met het eerste team van Manderveen. Die dames hebben slechts een puntje en een wedstrijd minder op de ranglijst. Maar ja, op de eerste plek staat daar TVC’28 VR2. De eindwinnaar van het seizoen.

WVC VOLLEY DS 4

Ongekroonde kampioenen: WVC Volley Dames 4
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: WVC Volley Dames 4 © Kirsten Wierden

Met bloed, zweet en tranen had ‘het allerleukste volleybalteam van Wierden’ het kampioenschap in de vierde klasse binnen bereik. Met overmacht werden dit seizoen alle wedstrijden gewonnen. Met dank dan de tomeloze inzet en steun van trainer/coach GJ, aldus de mail. 

UDI 2

Ongekroonde Kampioenen: UDI 2 zaterdag.
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: UDI 2 zaterdag. © Dylan Brouwer

Op de foto enkel trainer Edwink Kolkman met zoon en tevens speler Dylan van UDI 2 zaterdag, maar het hele elftal is verantwoordelijk voor de eerste plaats in de vijfde klasse-16. Slechts een puntje meer dan FC Winterswijk 4 op het moment dat de KNVB alle competities van het amateurvoetbal als gevolg van het coronavirus plat legde. 

GFC VR1

Ongekroonde Kampioenen: GFC VR1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: GFC VR1 © Rico ten Thije

Een tweede kampioenschap in drie jaar tijd. Het kon niet op bij de voetbalsters van GFC in Goor. Het eerste team was op weg naar een nieuwe titel, maar heeft die nu op een ongebruikelijke wijze gekregen. Heel zuur allemaal, maar niks aan te doen, meldt een trotse trainer Rico ten Thije. Die de foto van het vorige kampioenschap heeft ingezonden.

ISIVOL DS 4

Ongekroonde Kampioenen: ISIVOL DS4
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: ISIVOL DS4 © Laura Slotman

Ze hebben gestreden voor het kampioenschap in de vierde klasse A en hoefden nog maar drie wedstrijden te spelen. De titel kon de volleybalsters van het Haaksbergse ISIVOL DS 4 niet meer ontgaan. Op basis van statistieken, uitgerekend door Nevobo, vinden zij zich wel degelijk de kampioen. Met een dikke voorsprong op de concurrentie, wordt er nog fijntjes bij vermeld in de mail. Hoe dan ook, zeker een plek waard in de eregalerij der kampioenen van 2020. 

GEMINI DS 6

Ongekroonde Kampioenen: Gemini DS 6.
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Gemini DS 6. © Henk Brinkerhof

Kampioenschap en promotie voor de volleybalsters van Gemini 6. In de vierde klasse is het team als eerste geëindigd met zestig punten uit veertien wedstrijden. Het feest laat nog even op zich wachten, een stap omhoog is niet aan de orde. De toch al wat oudere vrouwen achten zich niet sterk genoeg voor de derde klasse. Dus volgend seizoen gewoon weer met heel veel plezier lekker ballen in de vierde klasse.

JULIANA’32 J09-1

Ongekroonde Kampioenen: Juliana’32 J09-1
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Juliana’32 J09-1 © Rob Moes

Vier wedstrijden gespeeld, viermaal gewonnen door de jongens - en het enige meisje Vera - van Juliana’32 J09-1. Het team kwam het afgelopen seizoen uit in de J09 tweede klasse. Ondanks dat er in deze leeftijdscategorie officieel geen standen worden bijgehouden, is het team voor de spelers, begeleiders, ouders en club toch de kampioen en hoort het thuis in deze eregalerij. 

HAVOC DS 1

De ongekroonde kampioenen van Havoc 1
Volledig scherm
De ongekroonde kampioenen van Havoc 1 © Anne Baumeister

De volleybalsters van Havoc 1 uit Haaksbergen waren hard op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse D. Zeventien wedstrijden gespeeld, 76 punten. Een verschil van acht punten op de nummer twee. Geen kampioenschap, maar de speelsters hebben online al wel een feestje gehad.

EXCELSIOR’31 13

Ongekroonde kampioen Excelsior’31 13
Volledig scherm
Ongekroonde kampioen Excelsior’31 13 © Kars Timmerman

Met nog zeven wedstrijden te gaan stond het ‘sterrenteam’ van Excelsior’31 zes punten los van de concurrentie in de zesde klasse. Met als klapper op de laatste speeldag de derby tegen Holten, de nummer twee van de competitie. Het zou zo maar eens de beslissende kampioenswedstrijd kunnen zijn geweest. En zo ja, dan was het 13e van Excelsior voor het eerst in het vijfjarig bestaan kampioen geworden.  Overigens heeft het elftal een fraaie doelpuntenmaker in huis. Check hier de goal van Laurens Waanders eerder dit seizoen tegen het 12e van Excelsior.

BERGHUIZEN VR1

Ongekroonde kampioen: Berghuizen 1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioen: Berghuizen 1 © Lauren Schonewille

Vorig seizoen liepen de vrouwen van Berghuizen 1 de titel net mis, de afgelopen competitie zag het er heel anders uit voor de Oldenzaalse voetbalsters in de landelijke eerste klasse C. Vier punten waren de vrouwen los, met een minder minder gespeeld. Het aankomende seizoen moet Berghuizen 1 het nog maar eens opnieuw proberen. Of is er misschien toch promotie mogelijk?

VZ&PC onder 11 jaar

Ongekroonde kampioenen: VZ&PC onder 11 jaar.
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: VZ&PC onder 11 jaar. © Tjitske de Haan

Voor het eerst in de geschiedenis van de Vriezenveense vereniging VZ&PC zou het waterpoloteam onder 11 jaar kampioen kunnen worden. De ploeg had alle wedstrijden gewonnen en was met 45 punten op weg naar een ongeslagen kampioenschap.  Dat kon gebeuren in de wedstrijd van 21 maart, maar dat duel ging dus niet door.

GFC 2

Ongekroonde kampioenen: GFC 2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: GFC 2 © Daan Zweers

Een punt meer en twee wedstrijden minder dan de nummer twee, het derde zondagteam van TVO. Het zou ongemeen spannend worden voor de voetballers van het Goorse GFC 2, maar de vooruitzichten waren positief. Met ook nog eens een goed doelsaldo leek de formatie op weg naar het kampioenschap in de zesde klasse. Of het de spelers ook was gelukt….?

RSC 2

Ongekroonde kampioenen: RSC 2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: RSC 2 © Rowèl Hesselink

Een pre-kampioensfeestje hebben de handbalsters van RSC 2 al gehad, maar het wachten was natuurlijk op het echte feest. Het doel was ongeslagen kampioen te worden, na twintig wedstrijden. Het zijn er uiteindelijk vier minder geworden voor de Rossumse handbalformatie. Maar wel zestien keer op rij winnen. De goede prestaties en sfeer van het afgelopen seizoen, neemt het team mee naar de volgende competitie. Om dan echt kampioen te worden. Nu moet RSC 2 het doen met een plek in deze bijzondere eregalerij.

VV HELLENDOORN JO15-2

Ongekroonde kampioenen: VV Hellendoorn JO15-2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioenen: VV Hellendoorn JO15-2 © Inge Hendriks

Niet alleen in de competitie ging het lekker voor de voetballers van Hellendoorn JO15-2. Ruim aan kop in de derde klasse. Maar ook in het bekertoernooi lag er nog wat moois in het verschiet voor de jongens. De halve finale was al bereikt, de grote finale lonkte....

DOS-WK 1

Ongekroonde kampioen; DOS-WK 1
Volledig scherm
Ongekroonde kampioen; DOS-WK 1 © Marco ten Donkelaar

Een bijzondere inzending van DOS-WK, de Enschedese korfbalvereniging. Geen spelers/speelsters van het eerste team, maar wel hun shirts. De ploeg heeft de competitie in de tweede klasse C als eerste afgesloten. Na elf wedstrijden had het team achttien punten, vier meer dan runner-up HKC uit Hengelo en Rood-Wit.

HOEVE VOORUIT 2

Ongekroonde kampioen: Hoeve Vooruit 2
Volledig scherm
Ongekroonde kampioen: Hoeve Vooruit 2 © Bas ten Vregelaar

In elf wedstrijden slechts negen tegendoelpunten. Wat je ook kan zeggen van Hoeve Vooruit 2, de ploeg heeft defensief gezien de boel goed voor elkaar. Maar ook als ploeg in z’n geheel ging het prima in het afgelopen seizoen. In de reserve vijfde klasse 17 stond het team op een eerste plaats, met een voorsprong van zes punten op de nummer twee, Bon Boys 4. Altijd lekker om de buren af te troeven…

* Voor deze eregalerij komt niet ieder team of elftal in aanmerking. Voorwaarde is dat op het moment dat de competitie is beëindigd, het betreffende team, ploeg of elftal op de eerste plaats in de ranglijst stond. Dus de nummer twee met twee wedstrijden minder gespeeld? Helaas. Dubbel pech… 

Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U12-3
Volledig scherm
Ongekroonde Kampioenen: Uitsmijters U12-3 © Petra Slots