Djokovic niet naar finale masters Cincinnati

videoNovak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6.

Djokovic was na zijn nederlaag vol lof over Medvedev. ,,Ik heb verloren, maar heb niet zo veel fout gedaan”, zei hij. ,,Deze jongen is hard op weg naar de top vijf van de wereld. Halverwege de tweede set begon hij fantastisch te spelen. Hij sloeg tweede services van 200 kilometer per uur en maakte nauwelijks fouten meer.”

Medvedev, die in grote vorm verkeert en de laatste twee toernooien waaraan hij deelnam won, neemt het in de finale op tegen de Belg David Goffin. Die verzekerde zich voor het eerst in zijn loopbaan van een plek in de finale van een masterstoernooi. Goffin, al vier keer halvefinalist op een dergelijk evenement, versloeg eerder zaterdag de Fransman Richard Gasquet met 6-3 6-4. Die partij duurde maar 75 minuten.

De finale wordt zondag gespeeld. De masterstoernooien zijn na de vier grand slams de belangrijkste tennistoernooien van het seizoen. In totaal zijn er negen masterstoernooien in de ATP Tour.

Volledig scherm
Teleurstelling bij Novak Djokovic in de halve finale van het masterstoernooi van Cincinnati tegen de Rus Daniil Medvedev. © AP
Volledig scherm
Djokovic feliciteert de Rus Daniil Medvedev met zijn overwinning. © AFP