Volledig scherm
© REUTERS

Dopingzondaar Armstrong: ‘Illegaal, maar ik zou niets anders doen’

Als dopingzondaar Lance  Armstrong de tijd zou kunnen terugdraaien, zou hij niets veranderen aan de manier waarop hij heeft gehandeld. Dat heeft hij in gesprek met een Amerikaanse televisiezender verteld.

Armstrong won tussen 1999 en 2005 zeven keer op rij de Tour de France, maar nadat hij begin 2013 openlijk uitkwam voor het feit dat hij doping had gebruikt, werden die eindzeges hem afgepakt. Vlak daarvoor werd hij al voor het leven geschorst.

Maar, zo heeft de nu 47-jarige Amerikaan in een interview met NSBSC gezegd: ,,We hebben gedaan wat nodig was voor de winst. Het was illegaal, maar ik zou niets anders doen.” Ook zegt Armstrong dat het hem niet deert dat hij bakken met geld en zijn heldenstatus is kwijtgeraakt.

Armstrong is deze mening toegedaan, mede door de lessen die hij heeft geleerd, zo zegt hij. ,,Als ik niet had gehandeld zoals ik heb gedaan, dan had ik die lessen niet gehad. Want dan zou ik niet onderzocht en gestraft zijn. Als ik na mijn dopinggebruik niks had gezegd, was dit allemaal nooit gebeurd. Ik smeekte de autoriteiten bijna om achter me aan te komen, ik was een makkelijk doelwit.”

Het volledige, een halfuur durende, interview met Armstrong wordt komende woensdag uitgezonden.

  1. Oldenzaalse Jill Roord maakt hattrick bij thuisdebuut voor Arsenal

    Oldenzaal­se Jill Roord maakt hattrick bij thuisde­buut voor Arsenal

    De laatste jaren was er in Nederland regelmatig discussie of Jill Roord (22) en Daniëlle van de Donk (28) wel samen op een middenveld konden. Arsenal-coach Joe Montemurro laat de twee Oranje-internationals gewoon samenspelen op het middenveld en met succes: mede dankzij drie goals van uitblinker Roord won Arsenal vanmiddag met 6-0 van Tottenham Hotspur. ,,Ik heb die discussie altijd bullshit gevonden”, zei Roord.